Zelf Groentesoep maken – Lekker en simpel
Ingrediënten Zelf Groentesoep maken (6 personen)
Groentebouillonblokje | 4 stuks | |
Fijne soepgroenten | 500 gram | |
Water | 2400 ml | |
Ui (groot) | 2 stuks | |
Boter | een klontje | |
Zout en peper | naar smaak |
Gehaktballetjes
Half-om-half gehakt | 600 gram | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Knoflookpoeder | 1 theelepel |
Wil je zelf een groentesoep maken die lekker & simpel is? Dan is dit jouw recept! Deze groentesoep staat binnen 30 minuten op tafel. Je kunt natuurlijk de gehaktballetjes kant-en-klaar kopen in de supermarkt, dan heb je deze groentesoep nog sneller op tafel. Maar eerlijk is eerlijk, zelf gehaktballetjes maken is toch het allerlekkerste?
Bereidingswijze
- Pak een grote mengkom en voeg hierin het gehakt, paprikapoeder en knoflookpoeder toe en kneed met je handen door elkaar. Maak hiervan gehaktballetjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Leg deze apart.
- Fruit de ui – met een klontje boter – in een ruime soeppan – totdat deze glazig begint te worden.
- Voeg vervolgens de fijne soepgroente toe samen met het bouillonblokje, zout en wat peper. Bak even mee.
- Voeg nu het water toe en breng aan de kook. Hierna kun je de zelfgemaakte gehaktballetjes toevoegen en nog ongeveer 15 minuten rustig laten doorkoken.
Serveer met stokbrood, kruidenboter, maggi, verse peper en/of sambal. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Geen reacties