Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Bereiden

5 min

Koken

35 min

Zalmcurry met rijst (ongeveer 2 personen)

Zalmfilet, zonder huid 500 gram
Grote ui, fijn gesneden 1 stuk
Tomatenblokjes in blik 400 gram
Knoflook, geperst 4 tenen
Roomboter flinke klont
Verse koriander, fijn gesneden een paar takjes

Kruiden mengen in kom

Kardemom 0,5 theelepel
Zout 1 theelepel
Gemalen komijn / djintan 1 theelepel
Gemberpoeder 1 theelepel
Cayennepeper 1 theelepel
Kaneelpoeder 0,5 theelepel
Kurkuma / koenjit 1 theelepel
Paprikapoeder 2 theelepels
Curry / kerriepoeder 1 theelepel

Voor erbij

Basmatirijst, gekookt 200 gram

Deze zalmcurry is écht ongelofelijk lekker! Serveer de zalmcurry met rijst en eventueel groenten. Ik kocht verse zalmfilets uit de koeling, maar je kunt natuurlijk ook diepvries-zalmfilets gebruiken. Laat de zalm dan wel eerst goed ontdooien alvorens je begint met koken. Laat je hieronder weten hoe het gesmaakt heeft?👨‍🍳🐟

Met smakelijke groet

Hoe zalmcurry met rijst maken – stap voor stap

  1. Meng de kruiden voor de zalmcurry alvast in een kommetje dus de; kardemom, zout, gemalen komijn, gemberpoeder, cayennepeper, gemalen kaneel, kurkuma/koenjit, paprika en currypoeder.
  2. Stap 1: meng de kruiden

  3. Verwarm – op middelhoog vuur – een hapjespan of wokpan met een flinke klont roomboter. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
  4. Stap 2: fruit de ui voor zalmcurry met rijst

  5. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee. Blijf goed omscheppen zodat het niet verbrand. Bak ongeveer 2 minuten.
  6. Stap 3: kruiden toevoegen en bakken

  7. Voeg de tomatenblokjes en een paar fijngesneden takjes koriander toe en bak even mee.
  8. Stap 4: tomatenblokjes en koriander toevoegen

  9. Na een paar minuten voeg je de verse slagroom toe en roer je dit door de pan. Voeg ook een eetlepel suiker toe. Draai het vuur iets zachter zodat het sausje heel rustig pruttelt. Laat ongeveer 10-15 minuten staan tot het sausje dikker is geworden – roer af en toe even door. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokken.
  10. Stap 5: slagroom toevoegen en laten pruttelen

  11. Als het sausje dikker is voeg je de in stukken gesneden zalm toe. Roer goed door het sausje en laat ongeveer een kwartiertje meepruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd tegen deze tijd een zalmblokje door om te kijken of hij mooi lichtroze van binnen is.
  12. Stap 6: zalm toevoegen

Strooi er nog een takje verse koriander en serveer met de witte rijst een zuurtje van komkommer of atjar – eet smakelijk! Bewaar dit recept op Pinterest.
Zalmcurry met rijst recept

Delen & Printen

Favoriet

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

1 Reactie

Laat een Reactie achter

Laatste Recepten