Zalm-curry met rijst
Zalmcurry met rijst (ongeveer 2 personen)
Zalmfilet, zonder huid | 500 gram | |
Grote ui, fijn gesneden | 1 stuk | |
Tomatenblokjes in blik | 400 gram | |
Knoflook, geperst | 4 tenen | |
Roomboter | flinke klont | |
Verse slagroom | 200 ml | |
Kristalsuiker | 1 eetlepel | |
Verse koriander, fijn gesneden | een paar takjes |
Kruiden mengen in kom
Kardemom | 0,5 theelepel | |
Zout | 1 theelepel | |
Gemalen komijn / djintan | 1 theelepel | |
Gemberpoeder | 1 theelepel | |
Cayennepeper | 1 theelepel | |
Kaneelpoeder | 0,5 theelepel | |
Kurkuma / koenjit | 1 theelepel | |
Paprikapoeder | 2 theelepels | |
Curry / kerriepoeder | 1 theelepel |
Voor erbij
Basmatirijst, gekookt | 200 gram |
Deze zalmcurry is écht ongelofelijk lekker! Serveer de zalmcurry met rijst en eventueel groenten. Ik kocht verse zalmfilets uit de koeling, maar je kunt natuurlijk ook diepvries-zalmfilets gebruiken. Laat de zalm dan wel eerst goed ontdooien alvorens je begint met koken. Laat je hieronder weten hoe het gesmaakt heeft?😁
Hoe zalmcurry met rijst maken – stap voor stap
- Meng de kruiden voor de zalmcurry alvast in een kommetje dus de; kardemom, zout, gemalen komijn, gemberpoeder, cayennepeper, gemalen kaneel, kurkuma/koenjit, paprika en currypoeder.
- Verwarm – op middelhoog vuur – een hapjespan of wokpan met een flinke klont roomboter. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Voeg de kruiden toe en bak deze even mee. Blijf goed omscheppen zodat het niet verbrand. Bak ongeveer 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en een paar fijngesneden takjes koriander toe en bak even mee.
- Na een paar minuten voeg je de verse slagroom toe en roer je dit door de pan. Voeg ook een eetlepel suiker toe. Draai het vuur iets zachter zodat het sausje heel rustig pruttelt. Laat ongeveer 10-15 minuten staan tot het sausje dikker is geworden – roer af en toe even door. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokken.
- Als het sausje dikker is voeg je de in stukken gesneden zalm toe. Roer goed door het sausje en laat ongeveer een kwartiertje meepruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd tegen deze tijd een zalmblokje door om te kijken of hij mooi lichtroze van binnen is.
Strooi er nog een takje verse koriander en serveer met de witte rijst een zuurtje van komkommer of atjar – eet smakelijk! Bewaar dit recept op Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Super lekkere recepten ga zo door top
Hoeveel slagroom?
Beste Mark,
Bedankt voor je reactie.
Het moet 200 ml verse slagroom zijn; ik heb het bij de lijst met de ingrediënten neergezet.
Alvast eet smakelijk,
Groet,
Manuel
Mille gracias!
Hoi even een vraagje hoeveel calorieën zit er ongeveer in de zalm irritant met rijst?
Hoi Richard,
Ik adviseer je het appje “calorieënteller” van MyFitnessPal te installeren. Hier kun je alle producten toevoegen van het recept en bijhouden hoeveel calorieën je op een dag nuttigt.
Ook adviseer ik je mijn andere website (eiwitten verzadigd en bespaart calorieën, het geeft je langer en vol gevoel – dit kan je helpen om af te vallen).
De link hiervoor is: http://www.eiwitrijkerecepten.nl
Ik bedoel curry
Zo lekker! ontzettend bedankt! Inmiddels vraagt iedereen hier om, ook favoriet van mn zoonlief! Ieder gast vind dit een geweldige gerecht. Dank je wel!
Hi Kiki,
Jij ook bedankt voor je leuke reactie!
Groetjes Manuel
Wauw dit is echt de beste curry die ik ooit gemaakt heb! 😍
Lekker zeg