Recepten

Witte Chocolade Cheesecake

Witte Chocolade Cheesecake
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 6-8 stukken

Bastogne 200 gram
Roomboter, ongezouten 100 gram
Mon Chou Verse roomkaas 450 gram
Ei 4 stuks
Vanille stokje (merg) 1 stuk
Witte chocolade 250 gram
Crème fraîche 250 gram
Citroenrasp 1 theelepel

Lekkere Witte Chocolade Cheesecake met een smaakvolle Bastogne bodem. Dit recept is echt een aanrader, iedereen zal er van smullen. Je kunt in plaats van een vanillestokje ook 5/6 theelepels vanillearoma van Dr. Oetker gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Haal de Mon Chou uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Pak de (ronde) springvorm erbij en voorzie de bodem van bakpapier.
  3. De zijkanten van de springvorm goed invetten met boter. Smeer er zoveel mogelijk op, hoe meer hoe beter.
  4. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje
  5. Maak de 200 gram Bastogne koeken koeken zo fijn mogelijk (bijvoorbeeld in een blender of keukenmachine). Vervolgens in een kom doen.
  6. In deze kom ook de gesmolten boter toevoegen. Roer goed door elkaar heen.
  7. Verdeel de substantie gelijkmatig over de bodem van de ronde springvorm met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
  8. De oven voorverwarmen op 150°C (standaard oven) en 140° C voor een heteluchtoven.
  9. Ondertussen de witte chocolade laten goed laten smelten, laat vervolgens iets afkoelen.
  10. Doe de Mon Chou / roomkaas in een grote mengkom en mix je deze glad en romig.
  11. 1 voor 1 de eieren toevoegen terwijl je aan het mixen bent en de vanille (merg) toevoegen aan het geheel. Vergeet niet de zijkant mee te schrapen. Voeg vervolgens ongeveer 1 theelepel citroenrasp toe.
  12. De witte chocolade is inmiddels gesmolten en mag van het vuur worden gehaald. Voeg dit toe aan de mengkom en mix het nog even goed door elkaar.
  13. Ook de crème fraîche mag er terwijl je aan het mixen bent erbij gevoegd worden.
  14. Giet het geheel in de ronde springvorm. Een paar keer op het keukenblad slaan om de luchtbellen te doen verdwijnen.
  15. De witte chocolade cheesecake in 50-55 minuten gaar bakken.
    De buitenkant moet stevig aanvoelen de binnenkant mag nog wiebelig zijn.
  16. De witte chocolade cheesecake goed laten afkoelen. Minstens 2 uur maar een hele middag of nacht is aan te raden zodat hij goed stevig kan worden.

Servings

10

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

50 min

Beoordeel dit recept

66%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten