Witte Chocolade Cheesecake
Ingrediënten voor 6-8 stukken
Bastogne | 200 gram | |
Roomboter, ongezouten | 100 gram | |
Mon Chou Verse roomkaas | 450 gram | |
Ei | 4 stuks | |
Vanille stokje (merg) | 1 stuk | |
Witte chocolade | 250 gram | |
Crème fraîche | 250 gram | |
Citroenrasp | 1 theelepel |
Lekkere Witte Chocolade Cheesecake met een smaakvolle Bastogne bodem. Dit recept is echt een aanrader, iedereen zal er van smullen. Je kunt in plaats van een vanillestokje ook 5/6 theelepels vanillearoma van Dr. Oetker gebruiken.
Bereidingswijze
- Haal de Mon Chou uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Pak de (ronde) springvorm erbij en voorzie de bodem van bakpapier.
- De zijkanten van de springvorm goed invetten met boter. Smeer er zoveel mogelijk op, hoe meer hoe beter.
- Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje
- Maak de 200 gram Bastogne koeken koeken zo fijn mogelijk (bijvoorbeeld in een blender of keukenmachine). Vervolgens in een kom doen.
- In deze kom ook de gesmolten boter toevoegen. Roer goed door elkaar heen.
- Verdeel de substantie gelijkmatig over de bodem van de ronde springvorm met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
- De oven voorverwarmen op 150°C (standaard oven) en 140° C voor een heteluchtoven.
- Ondertussen de witte chocolade laten goed laten smelten, laat vervolgens iets afkoelen.
- Doe de Mon Chou / roomkaas in een grote mengkom en mix je deze glad en romig.
- 1 voor 1 de eieren toevoegen terwijl je aan het mixen bent en de vanille (merg) toevoegen aan het geheel. Vergeet niet de zijkant mee te schrapen. Voeg vervolgens ongeveer 1 theelepel citroenrasp toe.
- De witte chocolade is inmiddels gesmolten en mag van het vuur worden gehaald. Voeg dit toe aan de mengkom en mix het nog even goed door elkaar.
- Ook de crème fraîche mag er terwijl je aan het mixen bent erbij gevoegd worden.
- Giet het geheel in de ronde springvorm. Een paar keer op het keukenblad slaan om de luchtbellen te doen verdwijnen.
- De witte chocolade cheesecake in 50-55 minuten gaar bakken.
De buitenkant moet stevig aanvoelen de binnenkant mag nog wiebelig zijn. - De witte chocolade cheesecake goed laten afkoelen. Minstens 2 uur maar een hele middag of nacht is aan te raden zodat hij goed stevig kan worden.
Geen reacties