Vietnamese Loempia Recept

Ingrediënten
Kipdijfilet, fijn gesneden | 500 gram | |
Spitskool, fijn (in zak) | 300 gram | |
Wortels, fijn geraspt | 150 gram | |
Knoflook, fijn | 4 tenen | |
Ui | 1 stuk | |
Mihoen | een plak (ca. 50 gram) | |
Chinese 5 spice | 1 theelepel | |
Soja saus | 5 eetlepels | |
Ketjap manis | 5 eetlepels | |
Serehpoeder (Citroengras, gemalen) | 1 theelepel | |
Gemberpoeder | 1 theelepel | |
Citroensap | een kneepje | |
Zout en peper | naar smaak | |
Loempia vellen | een pak (ong. 30 stuks) |
Die lekkere Vietnamese loempia’s van de markt.. hoe maak je die nou? Juist, met dit recept! Met de stap-voor-stap uitleg met foto’s weet je precies hoe je de perfecte Vietnamese loempia maakt. Het vouwen zal even oefenen zijn, maar dat is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Voor je weet maak je ze zelf nog lekkerder dan de lokale loempia-kraam! Laten we eerlijk zijn: in Vietnam eten ze het helemaal niet met Chilisaus, maar ja… omdat wij in Nederland zo lekker vinden, waarom ook niet?
Bereidingswijze Vietnamese Loempia
- Rasp de wortel, Snijd een ui, de knoflook en de kipdijfilet fijn (of mix met een mixer). Zet alles klaar zodat we de vulling kunnen maken. Doe de mihoen in een kom en giet er heet water bij, laat heel even staan. Zodra deze beetgaar is, spoel de mihoen af met koud water en laat goed uitlekken. Bewaar apart. Ook belangrijk: vergeet de loempiavellen niet te ontdooien. Dit kun je het beste doen op een bordje met een warm vochtige doek eroverheen, hierdoor voorkom je dat de vellen uitdrogen.
- Fruit in een scheutje neutrale olie (op middelhoog vuur) de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de fijngesneden kip toe, met een beetje citroensap. Schep goed om en laat de kip beetgaar worden. (niet te lang, want in de frituurpan bakt het ook nog even).
- Voeg nu de Chinese 5 spice, gemberpoeder, serehpoeder, ketjap, zout en peper erbij en meng goed door elkaar.
- Vervolgens de groenten: de wortel en de spitskool toevoegen. Blijf goed roeren. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de afgekoelde mihoen toe. Roer de mihoen erdoor en zet het vuur direct uit. Laat de vulling afkoelen (mocht je minder tijd hebben, dan kan je het in de koelkast zetten).
- Nu gaan we de loempia vouwen (en rollen). Zorg ervoor dat je een bakje warm water hebt, om de loempia vast te plakken. Leg een loempiavel klaar, met de punten naar boven. Plaats 50 gram vulling op het vel en vouw de onderste punt naar het midden. Vorm en druk met je handen de loempia al een beetje in zijn vorm. Plak nu de zijkanten dicht met water. Rol een stuk verder. Als laatst doe je wat water aan de bovenkant en rol je het laatste stuk.
Serveer met chilisaus en eventueel sambal. Eet smakelijk! Bewaar dit recept op Pinterest.
deze vietnamese loempia’s waren verrukkelijk en makkelijk te maken met de heldere uitleg.
Bedankt voor jouw reactie Jonathan!
Groet,
Manuel