Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.
Ingrediënten Toblerone Chocolade Cheesecake
Toblerone Chocolade
200 gram
Pure Chocolade (Verkade)
100 gram
Philadelphia Roomkaas original
200 gram
Slagroom (in bakje)
200 ml
Mascarpone
250 gram
Bodem maken
Roomboter, ongezouten
100 gram
Amandel tongen koeken
250 gram
Topping (decoratie)
Toblerone Chocolade
200 gram
Beschrijving
Een heerlijke cheesecake maken? Dit recept is niet veel werk, maar het moet wel een tijdje opstijven in de koelkast. Verder hoeft hij niet in de oven, dat scheelt weer 🙂
Let op: een klein stukje per persoon is al voldoende, deze cheesecake is vrij machtig. Dit recept is geschikt voor ongeveer 6-8 personen. Mocht je dit niet willen delen, dan adviseer ik je een paar extra sportmomenten in te plannen.
Toblerone Chocolade Cheesecake maken
Neem een springvorm van ongeveer 24-26 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier (even op maat knippen dezelfde grootte als de springvorm).
De randen goed invetten met boter.
Smelt de boter op licht vuur in een steelpannetje.
Verkruimel de amandel tongen in een foodprocessor (of stamp ze handmatig fijn).
Meng in een kom met de boter en schep het in de springvorm.
Verdeel goed met de bolle kant van een lepel.
Laat de bodem van je Toblerone Cheesecake goed uitharden in de koelkast
Smelt de pure chocolade en de Toblerone chocolade op laag vuur (evt. met een plaatje ertussen) en schep steeds om. Als het goed gesmolten is, van het vuur af halen en iets laten afkoelen.
Ondertussen kun je de roomkaas romig kloppen en in een andere kom klop je de slagroom stevig.
Voeg nu de slagroom en de mascarpone samen in het kommetje van de roomkaas en meng goed door elkaar.
Nu de gesmolten chocolade toevoegen aan het mengsel en goed mengen met een garde of even met de handmixer op een lage stand.
Laat nu 8/9 uur opstijven in de koelkast, bakken dus niet nodig.
Haal de Toblerone Chocolade cheesecake uit de koelkast
Voor de topping breek je de stukjes Toblerone en verdeel je deze over de Cheesecake. Ik heb er voor gekozen om de helft de verkruimelen in de foodprocessor en de andere helft wel heel te laten. Het is net wat je zelf het mooiste vindt!
Geen reacties