Tjap Tjoy
Ingrediënten voor 4 personen
Kipfilet, in kleine plakjes | 500 gram | |
Zonnebloem olie | 2 á 3 eetlepels | |
Rode peper, In ringetjes gesneden | 1 stuk | |
Knoflook | 3 teentjes, fijn | |
Wortels, gesneden in plakjes | 2 stuks | |
Rode paprika | 1 stuk | |
komkommer, in kleine stukjes | ½ deel | |
Champignons, in plakjes gesneden | 200 gram | |
Bamboescheuten | 125 gram | |
Taugé | 125 gram | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Oestersaus | 2 eetlepels | |
Kippenbouillon | 3/4 dl | |
Maïzena | 2 eetlepels | |
Gember, geraspt | 1 cm | |
Ui, in parten | 1 |
Benodigdheden
- een Wokpan
Voorbereiding
- De kipfilet in kleine plakjes snijden
- De groenten snijden in het formaat dat jezelf wilt
- De rijst of bami koken volgens de aanwijzingen op de verpakking
Bereidingswijze Tjap Tjoy
- De kipfilet rondom bruinbakken in zonnebloemolie, ongeveer 3-4 minuten
- Haal de stukjes kipfilet uit de pan ( olie laten zitten ) en leg ze tijdelijk even apart op een bordje
- Doe nu de rode peper, knoflook, gember en een ui in de zonnebloem olie en bak ze ongeveer 3 minuten door
- Nu de wortel en de paprika stukjes toevoegen en 3 minuutjes door laten bakken
- Vervolgens de stukjes komkommer, champignons en de bamboescheuten toevoegen
- Wanneer de groenten beetgaar zijn kun je de kipfilet weer toevoegen aan de pan
- Voeg nu de sojasaus, oestersaus, kippenbouillon en maïzena toe aan de pan
- Roer vervolgens alles goed even door elkaar
- Bak alles nog even goed door en voeg als laatst de taugé toe aan de pan
Wat een heeeeeerlijk recept, wij eten het met rijstnoedels of rijst.
Blij met dit recept.
Beste Marian,
Bedankt voor je bericht!
Groet,
Manuel
Waar moet ik de gember toevoegen
Hallo Martijn,
De gember moet bij stap 3 toegevoegd worden, ik heb het veranderd in het recept!
Groet,
Manuel
Hoi, als ik baby mais erbij wil toevoegen. Wanneer doe ik doe erbij?
Vandaag gemaakt, met rijstnoedels was heerlijk. Geen kip maar garnalen erbij gedaan.
Hoi Jolanda,
Super bedankt voor je berichtje!
Goed dat het heeft gesmaakt!
Groetjes,
Manuel
Zojuist gemaakt heb wat garnalen erbij gedaan. Het is heerlijk.
Bedankt Hennie voor je reactie!
Groetjes,
Manuel
Het recept tjap tjoy is geweldig!
Vandaag gemaakt en ik heb kippedijen gebruikt dat vlees is iets malser. En kastanje champignons .
Wel iets meer sambal brandal toegevoegd.
En ik vind het een topper 👍👍👍.
Dank je wel Manuel, ik zal vaker op jou website snuffelen voor een mooi recept.
Ik heb van mijn Indische oma en tantes altijd heerlijke gerechten voorgeschoteld gekregen op verjaardagen en andere feestjes. Tot mijn verrassing kan ik deze tjap tjoy tjoy toevoegen aan die gerechten! Een zeer goede authentiek Aziatische smaak. Let wel op met de rode peper die erin moet, als je de zaadlijsten er niet uithaalt kan het voor sommigen te heet zijn.
Echt heerlijk gegeten. Ik dacht ik doen er wat extra rode peppers (inl. zaadlijsten) in maar dat was wat pittig. 2 rode pepers is ruim voldoende. Zelf deed ik er ook nog wat witte kool in en maiskolfjes.
Bij benodigdheden staat ketjap, in recept staat sojasaus welke is het en mocht het sojasaus zijn graag de hoeveelheid…..