Thaise rode curry met kipballetjes

Voor de Thaise kipgehaktballetjes
Kipgehakt | 500 gram | |
Ei | 2 stuks | |
Panko broodkruimels | 1 kopje | |
Geperste knoflook | 4 teentjes | |
Laospoeder | 1 eetlepel | |
Vissaus | 1 eetlepel | |
Rode curry pasta (potje) | 1 eetlepel | |
Lente-ui, fijn gesneden | 2 stuks | |
Zout | 1 theelepel | |
Versgemalen peper | 1 theelepel |
Voor de kokos-currysaus
Rode paprika, in kleine stukjes | 1 stuk | |
Gele ui, in kleine stukjes | 0,5 stuk | |
Rode currypasta (potje) | 1 eetlepel | |
Kokosmelk | 400 ml | |
Vissaus | 1 eetlepel | |
Bruine suiker | 2 eetlepels |
Als je echt echt écht lekker wilt eten, probeer dan deze Thaise rode curry met kipballetjes! Super lekker om te serveren met witte rijst en boontjes.
- Mix alle ingrediënten voor de kipballetjes in een grote kom en kneed goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
- Kneed de kipballetjes tot het formaat van een pingpongbal (misschien iets kleiner) en leg deze apart op bijv. een snijplank.
- Bak de kipballetjes zachtjes – in een scheutje olie – lichtbruin en zorg ervoor dat de balletjes goed in beweging blijven.
- Als de balletjes stevig genoeg zijn voeg je de gesneden paprika ui erdoorheen en bak deze mee. Schep voorzichtig om.
- Wanneer de ui en paprika zachter zijn geworden voeg je de kokosmelk, rode curry pasta, laospoeder, vissaus en bruine suiker toe. Laat het ongeveer 20 minuten heel zachtjes
pruttelen. Let erop dat het niet gaat schiften.
Serveer de Thaise rode curry met rijst en boontjes – eet smakelijk alvast. Sla dit recept op bij Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Geen reacties