Tagliatelle met Chorizo, Tomaat, Venkel & Broodkruim

Pasta recept voor 4 personen
Chorizo, in reepjes | 200 gram | |
Knoflook | 4 teentjes, fijn gesneden | |
Venkelzaad, gekneusd in vijzel | 2 theelepels | |
Venkel | 1 stuk | |
Gepelde tomaten | 800 gram (2 blikken) | |
Spaanse peper | 1 stuk | |
Verse tagliatelle | 450 gram | |
Rozemarijn | 2 theelepels |
Broodkruim
Panko (Japans broodkruim) | 50 gram | |
Olijfolie | 2 eetlepels |
Lekker hoor: weer een een pasta recept! Voor de broodkruimels heb ik Panko gebruikt, dit kun je gewoon in de supermarkt halen. Heb je nog oud brood in huis? Verkruimel dit dan gewoon (zonde om weg te gooien!).
- Rasp de venkel fijn, houdt de bovenste plukjes apart. Snijd de chorizo in reepjes en de knoflook en Spaanse peper fijn. Kook alvast een ruime pan met water en een snufje zout.
Zet nu een pan aan – met een scheutje olijfolie – op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens de chorizo toe en bak deze lichtkrokant.
- Voeg nu de venkel toe en laat deze wat slinken. Breng op smaak met de venkelzaad, Spaanse peper, rozemarijn en wat zout naar smaak.
- Verwijder de deksel van de tomatenblokjes en voeg deze toe aan de pan, roer er goed doorheen. Laat vervolgens even pruttelen op middelhoog vuur. Kook ondertussen de tagliatelle al-dente (beetgaar). Als de tagliatelle gaar is voeg je deze bij de saus. Zet het vuur uit en laat de smaken even in de tagliatelle trekken.
- Voeg in een apart pannetje – op laag vuur – de Panko broodkruim toe met de olijfolie, laat dit bruin worden. Houd dit wel goed in beweging, voor je het weet is het zwart en dat wil je niet!
Serveer de Tagliatelle met de krokante broodkruim! Bewaar dit recept op op Pinterest.
Geen reacties