Taco kruiden zelf maken

Ingrediënten om zelf Taco kruiden te maken
Paprikapoeder | 3 theelepels | |
Komijnpoeder (djintan) | 5 theelepels | |
Chilipoeder | 2 theelepels | |
Oregano | 3 theelepels | |
Knoflookpoeder | 1 theelepel | |
Gemalen zout | 1 theelepel | |
Gemalen peper | 1 theelepel | |
Uienpoeder | 1 theelepel |
Wil je zelf je taco kruiden maken? Buiten dat zakjes vaak veel toevoegingen bevatten, is het natuurlijk ook veel leuker & lekkerder om het zelf te maken. Bewaar het in een afgesloten potje zodat je kruiden geen smaak verliezen. Mocht je alvast een voorraad willen maken dan adviseer ik alle ingrediënten keer 10 te doen.
Gebruiken:
Ongeveer 2 eetlepels op 500 gram vlees
- Voeg alle ingrediënten in een kom of gelijk in een bewaarpotje (dan kan je de ingrediënten door elkaar schudden!).
- Mix goed door elkaar.
- Bewaar in een afgesloten pot zodat er geen lucht bijkomt.
Ziet er goed uit, ga het eens proberen. Hoe lang kan ik het ongeveer bewaren?
Beste Marieke,
Het beste is om even te kijken naar de datums van je kruiden en dan de eerstvolgende aan te houden. Als je de kruiden luchtdicht afsluit dan is het goed te bewaren!
Groetjes Manuel
Beter dan zakjes. De ingredienten heb ik dus ik ga het proberen. Bedankt voor het delen.
Gr, Ilse
Dag Ilse,
Bedankt voor je reactie. Alvast eet smakelijk!
Groetjes Manuel
Hi Manuel,
Bedankt voor het delen van dit recept :), ik heb het zojuist gemaakt. Ik ben benieuwd hoe de taco’s morgen proeven. Ik zal het je laten weten!!
Amber
Jammer dat er niet bij staat voor hoeveel gram gehakt de kruiden zijn.
Beste Theo,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb er nu bij gezet dat je voor 500 gram ongeveer 2 eetlepels dient te gebruiken.
Met vriendelijke & smakelijke groet,
Manuel
Beste,
Dus je dient 2 eetlepels te gebruiken voor 500 gram. Moet je hierbij dan ook ongeveer 100 ml water toevoegen zoals je bij tex mex kruiden moet doen voor de taco’s?
Mvg
Hoi Matthias,
Het gaat er om welke andere ingrediënten je toevoegt; voeg je bijvoorbeeld tomatenblokjes en mais uit blik erbij met een citroentje, dan heb je in principe al vocht genoeg. Gebruik je geen vochtige ingrediënten, voeg dan steeds een klein scheutje water erbij, steeds meer tot je de juiste substantie hebt.
Kijk maar eens bij onderstaand recept, hier gebruikte ik deze taco kruiden, het was super sappig, als ik hier water aan toegevoegd had zouden de taco’s teveel gaan lekken. Zie:
https://zaligrecept.nl/recept/taco-recept-met-kip/
Groet,
Manuel