Surinaamse Roti met Kip
Ingrediënten Surinaamse Roti (voor 4 personen)
Kipfilet (of dij) | 600 gram | |
Kousenband | 500 gram | |
Krieltjes, voorgekookt | 300 gram | |
Bouillonblokje | 2 stuks | |
Peper en zout | naar smaak | |
Eieren, gekookt | 6 stuks | |
Knoflook | 6 tenen | |
Ui | 2 stuks | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Rode peper (of of madame janette) | 1 stuk |
Roti-saus maken
Tomatenpuree | 140 gram | |
Piri-piri kruiden (of chilipoeder) | 1 theelepel | |
Kerriepoeder (liefst Nandan Masala) | 3 eetlepels | |
Kurkuma / Koenjit (geelwortel) | 1,5 eetlepel | |
Korianderpoeder | 2 theelepels | |
Water | 2 kopjes |
Serveer met
Roti wraps | 8 stuks |
Wat eten we vandaag? Surinaamse Roti met kip! Super lekker & makkelijk te maken. In dit recept gebruiken we Roti-vellen uit de supermarkt (bijna overal verkrijgbaar). Het rode pepertje weglaten als je niet van pittig houdt. Mocht je geen kousenband kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook gewoon sperziebonen gebruiken.
Kerriepoeder
Gebruik
Bereidingswijze
- Zet de ingrediënten voor de Roti klaar en snijd de kip in stukken, de ui en knoflook fijn. Kook ondertussen de eieren hard.
- Voeg alle ingrediënten voor de saus in de staafmixer of stamp met een vijzel. Mix tot een mooie saus. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheut olie en bak de mini krieltjes in 14-16 minuten gaar.
- Gebruik een wokpan of hapjespan en bak – op middelhoog vuur – de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens de kip toe. Bak even mee.
- Voeg dan de kousenband toe. Bak deze gaar. Proef af en toe of de kousenband gaar is. Hij moet zacht zijn, maar niet té zacht. Althans je daar van houdt natuurlijk.
- Voeg de saus toe aan de pan, samen met de bouillonblokjes en bak even kort mee op laag vuur, zodat de smaken van de saus goed intrekken. Breng op smaak met zout en peper. Schep regelmatig om.
Serveer met de Roti pannenkoeken warm en halveer de gekookte eitjes en serveer.
Eh…..hoe en wanneer zijn de krieltjes toegevoegd
Beste Arretje,
Bedankt voor je bericht.
Ik heb het recept aangepast; bij stap 2 zet je een koekenpan aan op middelhoog vuur (met een scheut olie) en bak je de mini krieltjes in 14-16 minuten gaar.
Met vriendelijke groet,
Manuel
Beste meneer
Roti is het pannenkoek en niet aardappel, kouseband en kip .
Beste Asha,
Dat klopt, Roti is de pannenkoek zelf! Je scheurt steeds een stukje af en eet dit met wat je zelf wilt!
Groet,
Manuel
Beetje jammer dat het gerecht roti wordt genoemd. Kousenband met aardappel en ei had het beter kunnen heten, dat kun je ook met rijst eten. De plaatpannenkoek heet roti en daar zit al het werk in. Maak daar maar een recept van. Om DE roti een wrap te noemen is echt een afbraak van dit superlekkere en authentieke gerecht.
Beste Arty,
Anders noem jij het plaatpannenkoek met kousenband, aardappel en ei. Klinkt ook wel leuk toch? Lekker is het in ieder geval!
Groet,
Manuel
ik heb nog niks ge maakt maar ik ga het wel proberen
Hoi Manuel.
Mijn naam is ook Manuel !!
Echt waar !!
Bedankt voor je recept voor de roti sjuu of saus.
Dit wilde maar niet goed lukken bij mij.
Ik ga jouw advies opvolgen voor de sjuu of saus hoe je het ook wil noemen en proberen !!
Nogmaals bedankt naamgenoot Manuel.
Beste naamgenoot,
Geen dank! Jij bedankt voor je reactie.
Ik zeg: alvast eet smakelijk, je zult geen spijt krijgen!
Groet Manuel
hoe maak je zelf piri-piri kruiden?
Manuel, ziet er lekker uit. donderdag komt mijn vriendin en mijn schoondochter met kinderen eten. Morgen krijgen ze roti met kousenband en een eitje. laat je weten of zij het lekker vinden.
Hoe maak je piri piri kruiden zelf? Ik kan het niet in de winkel vinden en we hebben hier geen toko…
Was heel lekker. Ik heb surinaamse
Kerriepoeder masala gebruikt ipv piri piri.
Top recept!! Bedankt ervoor
Roti wordt NIET gegeten met sperciebonen. Met snijbonen, sardien, kousenband, bhadjie enz wel. En piri piri kruiden?? Wat een vreselijk namaakgerecht sorry dat ik het zeg. Blijkbaar snap je niet wat Arty en Asha bedoelen.
van de week gegeten en het was heerlijk ,kreeg veel complimenten, dank daarvoor,ga het snel nog een keer maken.
Bedankt Gerda voor je reactie, goed om te horen🤗
Groet,
Manuel
ga het straks maken en ben benieuwd naar de saus zoals die omschreven is. eerste keer op deze manier in de vijzel en daarna toevoegen. ipv kousenband gebruik ik haricots verte