Ingrediënten Surinaamse Roti (voor 4 personen)
Roti wraps | 8 stuks | |
Kipfilet | 600 gram | |
Kousenband | 500 gram | |
Krieltjes, voorgekookt | 300 gram | |
Bouillonblokje | 2 stuks | |
Peper en zout | naar smaak | |
Eieren, gekookt | 6 stuks | |
Knoflook | 6 tenen | |
Ui | 2 stuks | |
Zonnebloemolie | een scheutje |
Roti-saus maken
Tomatenpuree | 140 gram | |
Piri-piri kruiden | 1 theelepel | |
Kerriepoeder | 3 eetlepels | |
Kurkuma / Koenjit (geelwortel) | 1,5 eetlepel | |
Korianderpoeder | 2 theelepels | |
Water | 2 kopjes |
Wat eten we vandaag? Surinaamse Roti met kip! Super lekker & makkelijk te maken. In dit recept gebruiken we Roti-vellen uit de supermarkt (bijna overal verkrijgbaar). Het rode pepertje weglaten als je niet van pittig houdt. Mocht je geen kousenband kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook gewoon sperziebonen gebruiken.
Bereidingswijze
- Zet de ingrediënten voor de Roti klaar en snijd de kip in stukken, de ui en knoflook fijn. Kook ondertussen de eieren hard.
- Voeg alle ingrediënten voor de saus in de staafmixer of stamp met een vijzel. Mix tot een mooie saus. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheut olie en bak de mini krieltjes in 14-16 minuten gaar.
- Gebruik een wokpan of hapjespan en bak – op middelhoog vuur – de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens de kip toe. Bak even mee.
- Voeg dan de kousenband toe. Bak deze gaar. Proef af en toe of de kousenband gaar is. Hij moet zacht zijn, maar niet té zacht. Althans je daar van houdt natuurlijk.
- Voeg de saus toe aan de pan, samen met de bouillonblokjes en bak even kort mee op laag vuur, zodat de smaken van de saus goed intrekken. Breng op smaak met zout en peper. Schep regelmatig om.
Serveer met de Roti pannenkoeken warm en halveer de gekookte eitjes en serveer.
Koken is mijn passie & die wil ik graag met jullie delen. Hier kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. Geef gerust je mening over mijn recepten (met een reactie, sterbeoordeling of gewoon een mailtje, alles is welkom)
Eh…..hoe en wanneer zijn de krieltjes toegevoegd
Beste Arretje,
Bedankt voor je bericht.
Ik heb het recept aangepast; bij stap 2 zet je een koekenpan aan op middelhoog vuur (met een scheut olie) en bak je de mini krieltjes in 14-16 minuten gaar.
Met vriendelijke groet,
Manuel
Beste meneer
Roti is het pannenkoek en niet aardappel, kouseband en kip .
Beste Asha,
Dat klopt, Roti is de pannenkoek zelf! Je scheurt steeds een stukje af en eet dit met wat je zelf wilt😉.
Groet,
Manuel