Recepten

Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Surinaamse rijst voor 4 personen

Basmatirijst 400 gram
Kipfilet 500 gram
Ketjap manis 7 eetlepels
Maggiblokjes 2 stuks
Gember, geraspt 3 cm
Grote ui 1 stuk
Knoflook 4 teentjes
Trassi Stukje 1x1 cm
Paksoi 4 stengels
Pimentpoeder 1 theelepel
Bladselderij een bosje
Zonnebloemolie scheutje
Witte peper naar smaak

Kippenbouillon maken

Water 1 liter
Kippenbouillonblokjes 2 blokjes

Vandaag maken we: Surinaamse nasi met kipfilet. Super lekker en binnen een half uurtje staat het op tafel. Vergeet niet om van te voren je rijst te koken en te laten afkoelen! Bekijk ook onze andere Surinaamse recepten.

Met smakelijke groet

Hoe Surinaamse nasi – stap voor stap

  1. Kook de basmatirijst volgens de verpakking gaar, laat afkoelen. Het beste kun je dit een paar uur of een dag van te voren doen.
  2. Stap 1: kook de rijst

  3. Breng een pannetje met bouillon aan de kook en bak hier de kipfilet in.
  4. Stap 2: kook de kipfilet

  5. Fruit – in een scheutje olie – de knoflook en ui glazig. Schep goed om en zorg dat het niet bruin wordt.
  6. Fruit de ui en knoflook voor Surinaamse Nasi

  7. Voeg de maggiblokjes, trassi, piment en geraspte gember toe aan de pan en roer goed door. Bak een paar minuten mee.
  8. Stap 4: voeg de kruiden toe

  9. Voeg nu de paksoi toe. Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar met 2 vorken of snijd deze heel fijn, voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Bak een paar minuten.
  10. Stap 5: voeg de paksoi en kip toe voor Surinaamse nasi

  11. Breng op smaak met de ketjap en de selderij. Eventueel nog wat peper toevoegen naar smaak. Voeg als laatst de afgekoelde rijst erdoor en bak een paar minuten mee. Proef je nasi en voeg eventueel nog wat ketjap of peper toe.
  12. Stap 6: ketjap en selderij toevoegen

Garneer met schijfjes komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest.

Beoordeel dit recept

68%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten