Surinaamse Nasi
Surinaamse rijst voor 4 personen
Basmatirijst | 400 gram | |
Kipfilet | 500 gram | |
Ketjap manis | 7 eetlepels | |
Maggiblokjes | 2 stuks | |
Gember, geraspt | 3 cm | |
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflook | 4 teentjes | |
Trassi | Stukje 1x1 cm | |
Paksoi | 4 stengels | |
Pimentpoeder | 1 theelepel | |
Bladselderij | een bosje | |
Zonnebloemolie | scheutje | |
Witte peper | naar smaak |
Kippenbouillon maken
Water | 1 liter | |
Kippenbouillonblokjes | 2 blokjes |
Vandaag maken we: Surinaamse nasi met kipfilet. Super lekker en binnen een half uurtje staat het op tafel. Vergeet niet om van te voren je rijst te koken en te laten afkoelen! Bekijk ook onze andere Surinaamse recepten.
Hoe Surinaamse nasi – stap voor stap
- Kook de basmatirijst volgens de verpakking gaar, laat afkoelen. Het beste kun je dit een paar uur of een dag van te voren doen.
- Breng een pannetje met bouillon aan de kook en bak hier de kipfilet in.
- Fruit – in een scheutje olie – de knoflook en ui glazig. Schep goed om en zorg dat het niet bruin wordt.
- Voeg de maggiblokjes, trassi, piment en geraspte gember toe aan de pan en roer goed door. Bak een paar minuten mee.
- Voeg nu de paksoi toe. Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar met 2 vorken of snijd deze heel fijn, voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Bak een paar minuten.
- Breng op smaak met de ketjap en de selderij. Eventueel nog wat peper toevoegen naar smaak. Voeg als laatst de afgekoelde rijst erdoor en bak een paar minuten mee. Proef je nasi en voeg eventueel nog wat ketjap of peper toe.
Garneer met schijfjes komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties