Surinaamse Bami met Kipdijfilet
Ingredienten voor 4 personen
Kipdijfilet, in blokjes | 300 gram | |
Spaghetti | 300 gram | |
Ui | 1 stuk | |
Verse selderie | 1 bosje | |
Maggiblokje | 2 stuks | |
Djahé (gemberpoeder) | 2 theelepels | |
Ketjap manis | 6 eetlepels | |
Ketjap asin | 2 eetlepels | |
Tomatenpuree | 2 eetlepels | |
Zwarte peper | naar smaak | |
Knoflook | 4 tenen | |
Trassi (optioneel) | klein stukje, 1 cm |
Garneren
Spiegeleitjes | 4 stuks | |
Verse selderie | takje |
Lekker hoor: een recept voor Surinaamse bami. De Surinaamse keuken is ontstaan door meerdere internationale invloeden, kortom: een heerlijke keuken met ontzettend veel variatie.
Voor dit recept heb ik verse spaghetti gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook vers uit de supermarkt halen (of ja gedroogd, maar dat vind ik een stuk minder lekker). Deze Surinaamse bami kan natuurlijk niet zonder een heerlijk gebakken eitje! Njang sweetie! (oftewel smakelijk eten).
- Snijd de ui in kleine stukken, pers de knoflooktenen en de selderie fijn. Zet alle ingrediënten klaar en fruit vervolgens in een scheutje zonnebloemolie de ui en knoflook glazig. Voeg eventueel nog een klein beetje trassi toe. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak even mee. Laat ondertussen alvast een ruime pan met water koken.
- Voeg na een tijdje de tomatenpuree, ketjap manis, ketjap asin, gemberpoeder, maggiblokje en selderie toe en breng op smaak met wat zwarte peper. Bak even goed mee en roer regelmatig. Kook de verse spaghetti een paar minuten (beetgaar) en spoel af onder koud water, laat goed uitlekken.
- Voeg de spaghetti toe aan de wokpan en bak kort mee op laag vuur. Niet te lang anders krijg je Surinaamse plak-bami (nee dat wil je niet). Bak in een scheutje olie of een klontje boter alvast 4 spiegeleitjes.
Serveer met ei en wat overgebleven selderie. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Hallo Manuel
Ten eerste wil ik je komplimenten geven voor deze mooie en zeer duidelijke site ikzelf ben een liefhebber van Indonesisch eten liefhebber van knoflook en trassi en sambal ik heb meestal trassi in pasta klein potje verkrijgbaar bij AH ik heb vandaag Erwtensoep gemaakt en daar heb ik 4 tenen knoflook aan stukjes gesneden toegevoegd een scheut Ketjap Manis een scheut lichte Soya saus en een halve theelepel trassi in pastavorm lost goed op in de soep en een theelepel Sambal Badjak dit smaakt voortreffelijk morgen nog beter 24uur laten staan is het beste die smaak van die rookworst doordrongen met knoflook is zo grandioos lekker je weet niet wat je mist
en dan dit
Nassi zonder Trassi is Liefde zonder Passie
Groetjes Bennie de Gruyter