Recepten

Surinaamse Bami met Kipdijfilet

Surinaamse Bami met Kipdijfilet
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingredienten voor 4 personen

Kipdijfilet, in blokjes 300 gram
Spaghetti 300 gram
Ui 1 stuk
Verse selderie 1 bosje
Maggiblokje 2 stuks
Djahé (gemberpoeder) 2 theelepels
Ketjap manis 6 eetlepels
Ketjap asin 2 eetlepels
Tomatenpuree 2 eetlepels
Zwarte peper naar smaak
Knoflook 4 tenen
Trassi (optioneel) klein stukje, 1 cm

Garneren

Spiegeleitjes 4 stuks
Verse selderie takje

Lekker hoor: een recept voor Surinaamse bami. De Surinaamse keuken is ontstaan door meerdere internationale invloeden, kortom: een heerlijke keuken met ontzettend veel variatie.

Voor dit recept heb ik verse spaghetti gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook vers uit de supermarkt halen (of ja gedroogd, maar dat vind ik een stuk minder lekker). Deze Surinaamse bami kan natuurlijk niet zonder een heerlijk gebakken eitje! Njang sweetie! (oftewel smakelijk eten).

  1. Snijd de ui in kleine stukken, pers de knoflooktenen en de selderie fijn. Zet alle ingrediënten klaar en fruit vervolgens in een scheutje zonnebloemolie de ui en knoflook glazig. Voeg eventueel nog een klein beetje trassi toe. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak even mee. Laat ondertussen alvast een ruime pan met water koken.
  2. Stap 1: ui, knoflook en kipdijfilet bakken

  3. Voeg na een tijdje de tomatenpuree, ketjap manis, ketjap asin, gemberpoeder, maggiblokje en selderie toe en breng op smaak met wat zwarte peper. Bak even goed mee en roer regelmatig. Kook de verse spaghetti een paar minuten (beetgaar) en spoel af onder koud water, laat goed uitlekken.
  4. Stap 2: voeg overige ingrediënten toe.

  5. Voeg de spaghetti toe aan de wokpan en bak kort mee op laag vuur. Niet te lang anders krijg je Surinaamse plak-bami (nee dat wil je niet). Bak in een scheutje olie of een klontje boter alvast 4 spiegeleitjes.
  6. Stap 3: noedles afgieten en meebakken

Serveer met ei en wat overgebleven selderie. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Surinaamse bami met kipdijfilet recept

Beoordeel dit recept

59%

Favoriet

1 Reactie

  • Avatar
    Bennie de Gruyter 5 jaar geleden

    Hallo Manuel
    Ten eerste wil ik je komplimenten geven voor deze mooie en zeer duidelijke site ikzelf ben een liefhebber van Indonesisch eten liefhebber van knoflook en trassi en sambal ik heb meestal trassi in pasta klein potje verkrijgbaar bij AH ik heb vandaag Erwtensoep gemaakt en daar heb ik 4 tenen knoflook aan stukjes gesneden toegevoegd een scheut Ketjap Manis een scheut lichte Soya saus en een halve theelepel trassi in pastavorm lost goed op in de soep en een theelepel Sambal Badjak dit smaakt voortreffelijk morgen nog beter 24uur laten staan is het beste die smaak van die rookworst doordrongen met knoflook is zo grandioos lekker je weet niet wat je mist
    en dan dit
    Nassi zonder Trassi is Liefde zonder Passie

    Groetjes Bennie de Gruyter

Reactie achterlaten

Laatste Recepten