Suddervlees (oma’s recept)

Ingrediënten voor suddervlees van oma voor 4 personen
Riplappen | 800 gram | |
Spek | 100 gram | |
Gele uien (middelgroot) | 5 stuks | |
Knoflooktenen | 3 stuks | |
Kruidnagelpoeder | 1 theelepel | |
Nootmuskaat | 1 theelepel | |
Laurierblaadjes | 3 stuks | |
Appelstroop | 2 eetlepels | |
Bruine suiker | 1 koffielepel | |
Runderbouillon | 300 ml water 1 bouillonblok | |
Azijn | 1 eetlepel | |
Ontbijtkoek | 1 plak | |
Zwarte en zout peper | naar smaak |
Dikke willem (bloempapje)
Water | half kopje | |
Bloem | 3 eetlepels |
Dit recept voor suddervlees moet je geproefd hebben – zoals oma hem vroeger maakte. Lekker met o.a. groenten en aardappeltjes / aardappelpuree. Kook het water voor de bouillon in een waterkoker en doe dit samen met het blokje in een kommetje. Je kunt hier alvast alle kruiden aan toevoegen zodat het alvast heerlijk begint te geuren. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?
Hoe suddervlees bereiden – stap voor stap
- Doe een klein scheutje boter in de pan en bak hierin het spek krokant. Voeg vervolgens de stukken riplappen toe en bak deze even aan zodat ze zijkantjes wat gekleurd zijn. Leg het vlees apart in een kom, laat de olie/vet achter in de pan.
- Fruit in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig. Roer af en toe.
- Voeg nu de “dikke willem” (papje van bloem en water) toe en bak deze even mee totdat het wat dikker is geworden. Ongeveer 3-4 minuten.
- Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de appelstroop toe en meng alles goed door elkaar en laat weer een paar minuten bakken.
- Voeg nu de bouillon, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, laurierblaadjes, bruine suiker, peper, zout en azijn toe en roer alles door elkaar. Bovenop leg je de stukjes ontbijtkoek. Laat het nu 3-4 rustig sudderen op laag vuur. In een slowcooker voor 7-8 uur op standje “low”.
Serveer met groenten en aardappeltjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties