Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Suddervlees (oma’s recept)

Suddervlees (oma’s recept)
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor suddervlees van oma voor 4 personen

Riplappen 800 gram
Spek 100 gram
Gele uien (middelgroot) 5 stuks
Knoflooktenen 3 stuks
Kruidnagelpoeder 1 theelepel
Nootmuskaat 1 theelepel
Laurierblaadjes 3 stuks
Appelstroop 2 eetlepels
Bruine suiker 1 koffielepel
Runderbouillon 300 ml water 1 bouillonblok
Azijn 1 eetlepel
Ontbijtkoek 1 plak
Zwarte en zout peper naar smaak

Dikke willem (bloempapje)

Water half kopje
Bloem 3 eetlepels

Dit recept voor suddervlees moet je geproefd hebben – zoals oma hem vroeger maakte. Lekker met o.a. groenten en aardappeltjes / aardappelpuree. Kook het water voor de bouillon in een waterkoker en doe dit samen met het blokje in een kommetje. Je kunt hier alvast alle kruiden aan toevoegen zodat het alvast heerlijk begint te geuren. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Met smakelijke groet

Hoe suddervlees bereiden – stap voor stap

  1. Doe een klein scheutje boter in de pan en bak hierin het spek krokant. Voeg vervolgens de stukken riplappen toe en bak deze even aan zodat ze zijkantjes wat gekleurd zijn. Leg het vlees apart in een kom, laat de olie/vet achter in de pan.
  2. Spek bakken
    Riplappen bakken

  3. Fruit in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig. Roer af en toe.
  4. Ui en knoflook fruiten

  5. Voeg nu de “dikke willem” (papje van bloem en water) toe en bak deze even mee totdat het wat dikker is geworden. Ongeveer 3-4 minuten.
  6. Dikke willem toevoegen

  7. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de appelstroop toe en meng alles goed door elkaar en laat weer een paar minuten bakken.
  8. Vlees weer toevoegen

  9. Voeg nu de bouillon, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, laurierblaadjes, bruine suiker, peper, zout en azijn toe en roer alles door elkaar. Bovenop leg je de stukjes ontbijtkoek. Laat het nu 3-4 rustig sudderen op laag vuur. In een slowcooker voor 7-8 uur op standje “low”.
  10. Overige ingrediënten toevoegen
    Stukjes ontbijt toevoegen

Serveer met groenten en aardappeltjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Suddervlees maken Pinterest

Voorbereiding

30 min

Kooktijd

2 uur

Beoordeel dit recept

97%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten