Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Stoofvlees recept

Stoofvlees recept
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Stoofvlees recept voor 3-4 personen

Sukadelappen 800 gram
Middelgrote uien 2 stuks, fijn gesneden
Knoflook tenen 2 stuks, geperst
Verse tijm 8 takjes
Spekjes 250 gram
Tomatenblokjes 1 blik á 400 gram
Laurierblad 3 bladeren
Maïzena 1 eetlepel
Rode wijn 300 ml
Runderbouillon blokje 0,5 stuk
Azijn een scheutje
Water 1 glas (longdrink)
Zwarte peper naar smaak
Roomboter een klontje
Olijfolie een scheutje

Wie is er nou niet gek op; stoofvlees! Lekker met rijst, patat of gewoon een aardappelstampotje. Dit recept voor stoofvlees moet je écht geproefd hebben. Het moet een paar uurtjes sudderen, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht kun je zowel met een braadpan maken als met een slowcooker.

Met smakelijke groet

Stoofvlees recept (stap voor stap) bereiden

  1. Snijd het vlees in stukken van 2×3 cm en laat het ongeveer een uurtje op kamertemperatuur komen (NOOIT rechtstreeks vanuit de koelkast de pan in!😤).
  2. Stap 1: vlees snijden

  3. Zet je braadpan (of slowcooker) aan op hoog vuur en laat een klont boter smelten samen met een scheutje olijfolie. Bak hierin het vlees aan de kanten aan en schep vervolgens uit de pan.
  4. Stap 2: sukadelappen bakken

  5. Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook aan en laat het zacht worden.
  6. Stap 3: ui en knoflook fruiten

  7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en het laurierblad toe en schep goed door elkaar. Laat even warm worden. Blus vervolgens af met de rode wijn en laat weer warm worden.
  8. Stap 4: tomatenblokjes, laurier en wijn toevoegen

  9. Ondertussen pak je er een koekenpan bij en bak je de spekjes even aan (in eigen vet, olie of boter toevoegen dus niet nodig).
  10. Stap 5: bak de spekjes

  11. Voeg de spekjes vervolgens in de pan samen met alle andere ingrediënten (maïzena, verse tijm, bouillonblokje, azijn, water en zwarte peper naar smaak).
  12. Stap 6: alle overige ingrediënten toevoegen

  13. Zet de deksel op de pan en laat het in een braadpan zo’n 3 uur zachtjes sudderen of in de slowcooker voor 8 uur op standje “low”. Laat het vlees zijn werk doen en haal niet steeds die deksel van de pan!
  14. Stap 7: laat sudderen in braadpan of slowcooker

Serveer met patat, rijst of een (aardappel)stampotje naar wens! & genieten maarrrr. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Recept voor Indische gehaktballetjes

Beoordeel dit recept

97%

Favoriet

4 Reacties

  • Avatar
    Mariska 4 jaar geleden

    Bedankt voor het delen van dit recept voor stoofvlees.
    Iedereen heeft er van genoten.
    Recept zal ik zeker vaker maken.

    • Hoi Mariska,
      Jij bedankt voor je toffe reactie.
      Altijd goed om te horen dat het lekker heeft gesmaakt👍.

      Groet,
      Manuel

  • Superlekker was het, ben gek op stoofvlees, deze houden we erin.
    – Theo

Reactie achterlaten

Laatste Recepten