Stoofvlees recept

Stoofvlees recept voor 3-4 personen
Sukadelappen | 800 gram | |
Middelgrote uien | 2 stuks, fijn gesneden | |
Knoflook tenen | 2 stuks, geperst | |
Verse tijm | 8 takjes | |
Spekjes | 250 gram | |
Tomatenblokjes | 1 blik á 400 gram | |
Laurierblad | 3 bladeren | |
Maïzena | 1 eetlepel | |
Rode wijn | 300 ml | |
Runderbouillon blokje | 0,5 stuk | |
Azijn | een scheutje | |
Water | 1 glas (longdrink) | |
Zwarte peper | naar smaak | |
Roomboter | een klontje | |
Olijfolie | een scheutje |
Wie is er nou niet gek op; stoofvlees! Lekker met rijst, patat of gewoon een aardappelstampotje. Dit recept voor stoofvlees moet je écht geproefd hebben. Het moet een paar uurtjes sudderen, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht kun je zowel met een braadpan maken als met een slowcooker.
Stoofvlees recept (stap voor stap) bereiden
- Snijd het vlees in stukken van 2×3 cm en laat het ongeveer een uurtje op kamertemperatuur komen (NOOIT rechtstreeks vanuit de koelkast de pan in!😤).
- Zet je braadpan (of slowcooker) aan op hoog vuur en laat een klont boter smelten samen met een scheutje olijfolie. Bak hierin het vlees aan de kanten aan en schep vervolgens uit de pan.
- Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook aan en laat het zacht worden.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes en het laurierblad toe en schep goed door elkaar. Laat even warm worden. Blus vervolgens af met de rode wijn en laat weer warm worden.
- Ondertussen pak je er een koekenpan bij en bak je de spekjes even aan (in eigen vet, olie of boter toevoegen dus niet nodig).
- Voeg de spekjes vervolgens in de pan samen met alle andere ingrediënten (maïzena, verse tijm, bouillonblokje, azijn, water en zwarte peper naar smaak).
- Zet de deksel op de pan en laat het in een braadpan zo’n 3 uur zachtjes sudderen of in de slowcooker voor 8 uur op standje “low”. Laat het vlees zijn werk doen en haal niet steeds die deksel van de pan!
Serveer met patat, rijst of een (aardappel)stampotje naar wens! & genieten maarrrr. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Bedankt voor het delen van dit recept voor stoofvlees.
Iedereen heeft er van genoten.
Recept zal ik zeker vaker maken.
Hoi Mariska,
Jij bedankt voor je toffe reactie.
Altijd goed om te horen dat het lekker heeft gesmaakt👍.
Groet,
Manuel
Superlekker was het, ben gek op stoofvlees, deze houden we erin.
– Theo
Beste Theo,
Toppie bedankt voor je reactie🙏.
Groet,
Manuel