Spaghetti met spekjes en spinazie

Spaghetti met spekjes en spinazie

Koken

20 min

Ingrediënten

Spaghetti 300 gram
Spinazie a la crème 450 gram
Gerookte spekjes 300 gram
Water ca. 1,5 liter
Kruidenkaas 1 bakje
Pijnboompitten 2/3 eetlepels
Geraspte kaas (jong belegen) 2/3 eetlepels
Zwarte peper Naar smaak
Zout Naar smaak
Uienpoeder 1 eetlepel

Heerlijk pastagerecht dat snel gemaakt is en niet veel energie en moeite kost. Dit pasta recept is voor 4 personen. Variatietip: je zou de spekjes ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld kipdijfilet. We wensen je alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Zet een wadjan aan op middelhoog vuur;
  2. Bak de spekjes lichtbruin in een scheutje olie;
  3. Zet alvast een pan met water aan voor de spaghetti;
  4. Voeg 1 eetlepel uienpoeder toe en roer goed door elkaar;
  5. Kook nu de spaghetti volgens de verpakking en laat goed uitlekken;
  6. Voeg de kruidenkaas toe en de spinazie en roer weer goed;
  7. Blijf goed roeren tot de kruidenkaas en spinazie goed gesmolten is;
  8. Laat de smaken even goed intrekken op een laag vuurtje;
  9. Evt. nog wat zwarte peper en zout toevoegen naar smaak;
  10. Goed door elkaar roeren;
  11. Nu voeg je de spaghetti toe en roer je alles weer goed door elkaar;
  12. Serveer met pijnboompitten en geraspte kaas.

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter