Spaghetti met spekjes en spinazie
Ingrediënten voor 4 personen
Spaghetti | 300 gram | |
Spinazie a la crème | 450 gram | |
Gerookte spekjes | 300 gram | |
Water | ca. 1,5 liter | |
Kruidenkaas | 1 bakje | |
Pijnboompitten | 2/3 eetlepels | |
Geraspte kaas (jong belegen) | 2/3 eetlepels | |
Zwarte peper | Naar smaak | |
Zout | Naar smaak | |
Uienpoeder | 1 eetlepel |
Heerlijk pastagerecht dat snel gemaakt is en niet veel energie en moeite kost. Dit pasta recept is voor 4 personen. Variatietip: je zou de spekjes ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld kipdijfilet. We wensen je alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Zet een wadjan aan op middelhoog vuur;
- Bak de spekjes lichtbruin in een scheutje olie;
- Zet alvast een pan met water aan voor de spaghetti;
- Voeg 1 eetlepel uienpoeder toe en roer goed door elkaar;
- Kook nu de spaghetti volgens de verpakking en laat goed uitlekken;
- Voeg de kruidenkaas toe en de spinazie en roer weer goed;
- Blijf goed roeren tot de kruidenkaas en spinazie goed gesmolten is;
- Laat de smaken even goed intrekken op een laag vuurtje;
- Evt. nog wat zwarte peper en zout toevoegen naar smaak;
- Goed door elkaar roeren;
- Nu voeg je de spaghetti toe en roer je alles weer goed door elkaar;
- Serveer met pijnboompitten en geraspte kaas.
Geen reacties