Spaghetti met kip in peterselie-citroensaus
Spaghetti met kip voor ongeveer 2 personen
Kipfilet | 350 gram | |
Roomboter | 50 gram | |
Rode ui, fijn | 1 stuk | |
Spaghetti | 250 gram | |
Olijfolie | 1 eetlepel | |
Blaadjes peterselie, fijn | 5-6 takjes |
Sausje
Citroenschil | van 1 citroen | |
Suiker | 1 theelepel | |
Verse gember, geschild en geraspt | 2x2 cm | |
Kippenbouillon | 225 ml (1 blokje) | |
Peper en zout | naar smaak |
Vandaag maken we spaghetti met kip in peterselie-citroensaus een heerlijk recept. Je hebt weinig ingrediënten, makkelijk & snel te maken en het is SUPER lekker!
Hoe spaghetti met kip in peterselie-citroensaus bereiden – stap voor stap
- Kook alvast een pan met water voor de spagehetti, rasp de citroen, snijd de kip in blokjes, snijd de ui en peterselie fijn en schil/rasp de gember.
- Verwarm in een koekenpan of sauspan 1 eetlepel olijfolie op laag vuur; voeg hieraan de geraspte citroenschil toe en en bak hem gedurende 5 minuten, blijf voortdurend roeren. Voeg hierna de geraspte gember, peper en zout toe. Bak 2 minuten.
- Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 5 minuten kopen (of tot de bouillon voor de helft is ingekookt). Voeg ondertussen de spaghetti in de pan met hete water en kook deze gaar volgens de verpakking.
- Laat ondertussen in een hapjespan of wokpan de boter smelten. Voeg de ui toe, roer goed en laat even fruiten. Bak vervolgens de stukjes kip mee (gedurende 5 minuten, regelmatig roeren).
- Voeg nu de saus toe aan de kip en verwarm het geheel nog een minuut. Voeg de fijngesneden peterselie blaadjes toe en verwarm het mengsel nog 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg als laatst de uitgelekte spaghetti toe aan de pan en roer erdoorheen.
Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties