Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met gehaktballetjes voor 4 personen
Spaghetti | 400 gram | |
Bolognese pastasaus | 500 ml | |
Basilicum | een handje |
Gehaktballetjes maken
Half om half gehakt | 500 gram | |
Paneermeel | 2 eetlepels | |
Italiaanse kruiden | 1 eetlepel | |
Peper en zout | naar smaak | |
Knoflooktenen | 3 stuks, geperst | |
Uipoeder | 1 theelepel |
Voor erbij
Rucolasla | een handje | |
Geraspte kaas | een handje |
yum, lekker! Deze Spaghetti met gehaktballetjes is super lekker en heel eenvoudig te maken – het hele gezin zal hier gegarandeerd van smullen! Binnen een kwartiertje⏱ kan je dit gerecht al op tafel hebben staan.
Spaghetti met gehaktballetjes maken (stap voor stap)
- Meng in een ruime kom de half-om-half gehakt, paneermeel, Italiaanse kruiden, peper, zout, knoflooktenen en uipoeder. Meng goed door elkaar. Kook alvast een ruime pan water voor de spaghetti (voeg een beetje zout toe aan het water).
- Maak gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm
- Verwarm een scheutje olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de gehaktballetjes – keer regelmatig.
- Als de gehaktballetjes hard genoeg zijn geworden voeg je de bolognesesaus toe en wat basilicum. Meng voorzichtig met de gehaktballetjes, je wilt niet dat die kapot gaan. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking.
Serveer deze Spaghetti met gehaktballetjes met de rucolasla en geraspte kaas – smakelijk eten!
Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Geen reacties