Spaghetti Carbonara Met Pancetta
Spaghetti Carbonara met Pancetta (4 personen)
Spaghetti | 600 gram | |
Pancetta | 320 gram | |
Parmezaanse kaas | 150 gram | |
Eieren (alleen eidooiers) | 4 stuks | |
Basilicum | 1 theelepel | |
Knoflook,geperst | 4 tenen | |
Peper en zout | naar smaak |
Spaghetti Carbonara.. yum, wie lust dit nou niet? Het is super simpel om zelf te maken en nog lekkerder ook. Je kunt natuurlijk ook gewoon een potje met kant-en-klare Carbonara, maar dat is natuurlijk niet zo lekker als dat je het zelf maakt. In zo’n potje is vaak melkroom en andere ingrediënten toegevoegd, wat er niet in thuis hoort. Origineel bestaat de carbonara enkel uit eigeel, geraspte Parmezaanse kaas en wat kookvocht.
Bereidingswijze
- Bak kort in een scheutje olijfolie de pancetta (op middelhoog vuur). Breng op smaak met knoflook(geperst) en zwarte peper.
- Kook de spaghetti beetgaar met wat zout.
- Schep met een saladetang de beetgare spaghetti uit de pan (uitlekken niet nodig). Strooi een groot gedeelte Parmezaanse kaas in de pan en schep nog ong. 5/6 eetlepels overgebleven kookvocht van de spaghetti in de pan en roer goed door, breng op smaak met wat basilicum. Zet hierna het vuur direct uit.
- Roer nu de geklutste eidooiers erdoorheen, roer goed door, zonder dat het stolt.
Bewaar deze Spaghetti Carbonara met Pancetta op Pinterest.
Zalig!!!!