Spaghetti Carbonara Met Pancetta

Spaghetti Carbonara Met Pancetta

Bereiden

20 min

Koken

10 min

Spaghetti Carbonara met Pancetta (4 personen)

Spaghetti 600 gram
Pancetta 320 gram
Parmezaanse kaas 150 gram
Eieren (alleen eidooiers) 4 stuks
Basilicum 1 theelepel
Knoflook,geperst 4 tenen
Peper en zout naar smaak

Spaghetti Carbonara.. yum, wie lust dit nou niet? Het is super simpel om zelf te maken en nog lekkerder ook. Je kunt natuurlijk ook gewoon een potje met kant-en-klare Carbonara, maar dat is natuurlijk niet zo lekker als dat je het zelf maakt. In zo’n potje is vaak melkroom en andere ingrediënten toegevoegd, wat er niet in thuis hoort. Origineel bestaat de carbonara enkel uit eigeel, geraspte Parmezaanse kaas en wat kookvocht.

Bereidingswijze

  1. Bak kort in een scheutje olijfolie de pancetta (op middelhoog vuur). Breng op smaak met knoflook(geperst) en zwarte peper.
  2. Ingredienten voor spaghetti carbonara met pancetta

  3. Kook de spaghetti beetgaar met wat zout.
  4. Spaghetti koken

  5. Schep met een saladetang de beetgare spaghetti uit de pan (uitlekken niet nodig). Strooi een groot gedeelte Parmezaanse kaas in de pan en schep nog ong. 5/6 eetlepels overgebleven kookvocht van de spaghetti in de pan en roer goed door, breng op smaak met wat basilicum. Zet hierna het vuur direct uit.
  6. Stap 4: spaghetti en Parmezaanse kaas toevoegen

  7. Roer nu de geklutste eidooiers erdoorheen, roer goed door, zonder dat het stolt.
  8. Stap 5: eigeel toevoegen

Bewaar deze Spaghetti Carbonara met Pancetta op Pinterest.
Spaghetti Carbonara met pancetta recept

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter