Snelle ovenschotel met Spinazie, Spek & Ei

Snelle ovenschotel met Spinazie, Spel & Ei (4 personen)
Spinazie a la crème | 400 gram | |
Aardappelschijfjes | 500 gram | |
Eieren | 2 stuks | |
Ui | 2 stuks | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Spekreepjes | 150 gram | |
Kookroom | 50 ml | |
Geraspte kaas | 100 gram | |
Zout en peper | naar smaak |
- Zet de oven aan op 180 graden en laat even voorverwarmen. Kook ondertussen de aardappelen zodat ze (beet)gaar zijn en kook de eieren tot ze hard zijn.
- Fruit in een scheutje olie de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de spekjes toe en bak deze krokant.
- Voeg nu de spinazie a la crème toe en laat dit zacht worden. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Pak er een ovenschaal bij en bedek de bodem met de gekookte aardappelschijfjes.
- Verdeel nu het spinazie-spek mengsel over het de laag met de aardappelschijfjes en bedek vervolgens met in plakjes gesneden ei. Giet erbovenop de crème fraîche.
- Als laatste voeg je de geraspte kaas erover en zet voor ongeveer een kwartiertje in de oven.
Bewaar deze Snelle ovenschotel met Spinazie, Spel & Ei op Pinterest.
Geen reacties