Snelle Ovenschotel met Gehakt, Aardappel en Groente

Snelle Ovenschotel met Gehakt, Aardappel en Groente

Ingrediënten ovenschotel (4 personen)

Aardappelen 400 gram
Gehakt 300 gram
Wortel 150 gram
Witte ui 1 stuk
Tomaten 3 stuks
Pasta tomatensaus 250 ml
Knoflook 4 tenen
Runderbouillonblokje 1 stuk
Water 100 ml
Gedroogde tijm 1 eetlepel
Gedroogde oregano 1 eetlepel
Zout en peper naar smaak
Gedroogde peterselie 1 eetlepel
Geraspte kaas naar smaak
Olijfolie een scheutje

Deze snelle ovenschotel is niet alleen snel te maken, maar ook nog is erg lekker. Je kunt dit gerecht al een dag van te voren maken door het gerecht te bewaren in de koelkast.

Bereidingswijze snelle ovenschotel

  1. Zet de oven aan op 220 graden. Snijd de tomaten, wortels en ui in kleine stukjes. Schil met een dunschiller de aardappels en snijd in dunne plakjes. Zet de andere ingrediënten alvast klaar.
  2. Stap 1: oven aan, snijden en ingrediënten klaarzetten

  3. Bak vervolgens – in een scheutje olijfolie – het gehakt rul. Het gehakt is rul als het vocht van het vlees loslaat.
  4. Stap 2: gehakt rul bakken

  5. Voeg nu de gesneden groenten en kruiden toe aan de pan. Roer goed door elkaar en bak even goed mee (minimaal 5 minuten).
  6. Stap 3: groenten en kruiden toevoegen

  7. Voeg nu de tomaten pastasaus, het water en een runderbouillonblokje toe, roer goed door. Laat de smaken goed intrekken door het 15 minuten te laten pruttelen.
  8. Stap 4: saus, water en bouillon toevoegen

  9. Voeg nu wat aardappeltjes, dan een beetje saus, weer wat aardappeltjes, dan weer de saus.
  10. Stap 5: ovenschotel vullen

  11. Ten slotte: bestrooi met geraspte kaas. Doe de ovenschotel voor 30 minuten in de oven (elke oven is anders, check regelmatig je ovenschotel).
  12. Stap 6: bestrooi ovenschotel met geraspte kaas
    Snelle ovenschotel recept

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter