Snelle Ovenschotel met Gehakt, Aardappel en Groente
Ingrediënten ovenschotel (4 personen)
Aardappelen, voorgekookt | 400 gram | |
Gehakt | 300 gram | |
Wortel | 150 gram | |
Witte ui | 1 stuk | |
Tomaten | 3 stuks | |
Pasta tomatensaus | 250 ml | |
Knoflook | 4 tenen | |
Runderbouillonblokje | 1 stuk | |
Water | 100 ml | |
Gedroogde tijm | 1 eetlepel | |
Gedroogde oregano | 1 eetlepel | |
Zout en peper | naar smaak | |
Gedroogde peterselie | 1 eetlepel | |
Geraspte kaas | naar smaak | |
Olijfolie | een scheutje |
Deze snelle ovenschotel is niet alleen snel te maken, maar ook nog is erg lekker. Je kunt dit gerecht al een dag van te voren maken door het gerecht te bewaren in de koelkast.
Bereidingswijze snelle ovenschotel
- Zet de oven aan op 220 graden. Snijd de tomaten, wortels en ui in kleine stukjes. Schil met een dunschiller de aardappels en snijd in dunne plakjes. Zet de andere ingrediënten alvast klaar.
- Bak vervolgens – in een scheutje olijfolie – het gehakt rul. Het gehakt is rul als het vocht van het vlees loslaat.
- Voeg nu de gesneden groenten en kruiden toe aan de pan. Roer goed door elkaar en bak even goed mee (minimaal 5 minuten).
- Voeg nu de tomaten pastasaus, het water en een runderbouillonblokje toe, roer goed door. Laat de smaken goed intrekken door het 15 minuten te laten pruttelen.
- Voeg nu wat aardappeltjes, dan een beetje saus, weer wat aardappeltjes, dan weer de saus.
- Ten slotte: bestrooi met geraspte kaas. Doe de ovenschotel voor 30 minuten in de oven (elke oven is anders, check regelmatig je ovenschotel).
Goedemiddag
Ik ga een van deze recepten uitproberen
Bak je de aardappelen eerst mee in de saus, of doe je ze rauw in de schaal?
Eerst koken, geloof mij..