Snelle Oosterse Noodles met Kip & Groente
Ingrediënten voor 4 personen
Kipdijfilet | 400 gram | |
Spitskool | een kwart | |
Hoisinsaus | 3 eetlepels | |
Gula djawa (of bruine suiker) | 1 eetlepel | |
Eieren | 2 stuks | |
Ui | 1 stuk | |
Thaise wokgroente | Zakje 400 gram | |
Zout & peper | Naar smaak | |
Ramen Noodles | 400 gram | |
Knoflook | 4 tenen, geperst | |
Ongezouten pinda's | 2 handjes |
Noodles.. makkelijk en snel gemaakt, vooral met drukke dagen is dit een ideaal gerechtje om te maken. Noodles hoef je niet te koken en hoef je maar kort te weken in heet water. Let wel op dat je de noodles niet te lang in het water laat, want dan krijg je plaknoodles.. en dat is niet lekker :).
Als je de noodles in de wokpan wilt mengen, dien je de noodles eerst onder koud water af te spoelen (anders gaart de noodles verder en heb je alsnog plaknoodles). Je kunt natuurlijk ook voor kiezen om de noodles en de ingrediënten uit de wokpan en de noodles los te serveren, dan hoef je het niet af te spoelen met koud water. Zelf vind ik het het lekkerst als de saus van te voren al lekker in de noodles is getrokken, dat geeft toch net weer wat meer smaak.
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes, de spitskool in reepjes, de ui in stukjes en pers de knoflook fijn. Zet alles alvast klaar om te wokken, zo voorkom je dat je in tijdnood komt en je eten aanbrandt.
- Bak de kipfilet op hoog vuur en voeg vervolgens de ui en geperste knoflook toe. Gebruik hiervoor een wokpan of wadjan. Roer goed mee en laat de ui glazig worden.
- Voeg de eieren toe aan de pan en kluts deze door elkaar.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en laat het slinken. Voeg vervolgens de kruiden en saus toe aan de pan (dus de Hoisinsaus, gula djawa / bruine suiker, zout en peper).
- Schenk in een diepe schaal kokend water (uit de waterkoker) en laat deze een paar minuten (kort) in het hete water (beetgaar). Spoel af onder koud water, laat uitlekken en draai het vuur uit. Voeg vervolgens de noodles bij de wokpan en roer goed door elkaar.
Garneer met de ongezouten pinda’s & bijvoorbeeld met sambal, kroepoek en een zuurtje van atjar!
Geen reacties