Snelle Nasi Goreng
Ingrediënten (voor ong. 2 personen)
Snelkookrijst | 300 gram | |
Knoflook | 3 teentjes | |
Lente-ui | 3 stuks | |
Eieren | 4 stuks | |
Ketjap manis (Zoete ketjap) | 6 eetlepels | |
Ketjap asin (Zoute ketjap) | 4 eetlepels | |
Uienpoeder | 2 theelepels | |
Aromat | 1 theelepel | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
(Optioneel) Trassi | een klein stukje |
Geen tijd voor een uitgebreide maaltijd? Probeer deze snelle Nasi Goreng. Een super simpele nasi, maar wel lekker! Dit is een recept zonder vlees. Maar je kunt er natuurlijk wel vlees aan toevoegen. Denk aan kipfilet, kipdijfilet of spekreepjes.
Trassi; wat is het en waar koop je het?
Trassi is een typisch Indonesisch ingrediënt. Je kunt het in iedere supermarkt kopen. Vroeger kon je het alleen in de Aziatische toko halen, maar vandaag de dag is trassi in elke supermarkt te koopt. Je kunt het natuurlijk ook weg laten, maar het maakt dit gerecht wel een stuk minder lekker. PS: gebruik er maar een heel klein stukje van want het is erg sterk van smaak.
Snelle Nasi Goreng Bereiden
- Kook de rijst volgens verpakking en laat afkoelen. Je kunt dit het beste een dag van te voren doen en alvast in de koelkast bewaren. Snij de Lente-ui, bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Zet alle ingrediënten klaar zodat we kunnen wokken.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook kort.
- Voeg nu de eieren toe en kluts door elkaar. Vervolgens de ketjap manis, ketjap asin (of sojasaus), zwarte peper, trassi (optioneel) en aromat toe. Blijf goed roeren.
- Nu kun je het witte gedeelte van de lente ui samen met de uienpoeder toevoegen.
- Als laatst de afgekoelde rijst toevoegen en goed mengen. Evt. nog wat ketjap toevoegen om je Nasi Goreng wat donkerder te maken. De ene persoon houdt van donker, en de andere niet! Smaken verschillen. Voeg het groene gedeelte van de lente-ui toe en zet dan het vuur uit. Roer er goed doorheen. Proef je Nasi Goreng alvorens je hem serveert.
Bewaar deze Snelle Nasi Goreng op Pinterest.
Geen reacties