Slow cooker recept: Indiase Curry met Kip

Indiase curry met kip (4 personen)
Kipdijfilet, in stukjes | 700 gram | |
Kokosmelk | 400 ml | |
Currypoeder | 1 flinke eetlepel | |
Garam masala | 2 theelepels | |
Knoflook, fijngeperst | 4 tenen | |
Grote ui | 1 stuk | |
Suiker | 1 eetlepel | |
Blikje tomatenpuree | 70 gram | |
Zwarte peper en zout | Naar smaak | |
Limoensap | 1 eetlepel | |
Milde olijfolie | een scheutje |
De Indiase keuken, dat doet me gelijk denken aan een heerlijke curry! Stiekem zijn wij Nederlanders hier heeel dol op! In dit recept gebruik ik de slowcooker, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een braadpan laten sudderen.
- Snijd de kip in hapklare stukken, pers de knoflook, snijd een ui fijn en zet de overige ingrediënten alvast klaar.
- Fruit – op middelhoog vuur – in een pan (pan van de slowcooker als dat mogelijk is) de ui en knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de kip toe en bak aan alle kanten even goed aan. Als de kip aan alle kanten gekleurd is (maar nog niet gaar) dan zet je het vuur uit.
- Voeg nu de kokosmelk, currypoeder, garam masala, suiker, tomatenpuree, limoensap, zwarte peper en zout toe (naar smaak) toe. Wees niet bang om veel zwarte peper te gebruiken in dit gerecht.
- Zet de slowcooker aan op standje 2 (hoog) op ongeveer 3,5 uur. Gebruik je een braadpan? Zet het vuur dan laag en de deksel op de pan (voor ongeveer 1 uur). Heel belangrijk: proef je de currysaus eventjes als hij klaar is. Evt. extra zwarte peper en zout toevoegen.
Serveer met basmatirijst (dé Indiase rijst!) en eventueel groenten (bijvoorbeeld sperzieboontjes). Bewaar deze Indiase curry met kip op Pinterest. Volg ons ook op Instagram!
Vandaag gemaakt , super lekker !!
Hoi Tamara,
Bedankt voor je reactie!
Fijn dat het lekker was! ????
Groet,
Manuel
Hoi Manuel, ik ga m morgen maken, klopt t dat je bij de ingrediënten uien bent vergeten? Ik zie ze wel op de foto terugkomen.. Hoeveel heb je gebruikt? Dank je wel voor het delen van het recept!
Beste Liesbeth,
Ik heb 1 grote ui gebruikt. Ik zal het gelijk bij de ingrediënten zetten, bedankt!
Alvast eet smakelijk????????
Groet,
Manuel
Kun je het laatste uur niet gewoon de boontjes in de pan erbij gooien? Verse boontjes… heb er ook paprika bij gedaan
Hoi Carola,
Dat kan zeker, maar als je een “bite” kun ze het beste apart maken.
Ik eet dit gerechtje vaak met sajoer boontjes, dat is ook heel lekker erbij :-).
Groet,
Manuel
Heerlijk recept! Heel duidelijk beschreven. Ik heb nog maar net een slowcooker, dan is dit erg prettig. Bedankt.
Hi Tineke,
Heel bedankt voor berichtje.
Goed om te horen – een goed begin dus!!
Groet,
Manuel
Fantastisch recept! ( heb hem met een eetlepel bastaardsuiker nog net wat zoeter gemaakt voor de kids..)