Slow cooker recept: Indiase Curry met Kip

Slow cooker recept: Indiase Curry met Kip

Indiase curry met kip (4 personen)

Kipdijfilet, in stukjes 700 gram
Kokosmelk 400 ml
Currypoeder 1 flinke eetlepel
Garam masala 2 theelepels
Knoflook, fijngeperst 4 tenen
Suiker 1 eetlepel
Blikje tomatenpuree 70 gram
Zwarte peper en zout Naar smaak
Limoensap 1 eetlepel
Milde olijfolie een scheutje

De Indiase keuken, dat doet me gelijk denken aan een heerlijke curry! Stiekem zijn wij Nederlanders hier heeel dol op! In dit recept gebruik ik de slowcooker, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een braadpan laten sudderen.

  1. Snijd de kip in hapklare stukken, pers de knoflook, snijd een ui fijn en zet de overige ingrediënten alvast klaar.
  2. Stap 1: Ingrediënten snijden en klaarzetten

  3. Fruit – op middelhoog vuur – in een pan (pan van de slowcooker als dat mogelijk is) de ui en knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de kip toe en bak aan alle kanten even goed aan. Als de kip aan alle kanten gekleurd is (maar nog niet gaar) dan zet je het vuur uit.
  4. Stap 2: kip even bakken

  5. Voeg nu de kokosmelk, currypoeder, garam masala, suiker, tomatenpuree, limoensap, zwarte peper en zout toe (naar smaak) toe. Wees niet bang om veel zwarte peper te gebruiken in dit gerecht.
  6. Stap 3: voeg de kruiden en specerijen toe

  7. Zet de slowcooker aan op standje 2 (hoog) op ongeveer 3,5 uur. Gebruik je een braadpan? Zet het vuur dan laag en de deksel op de pan (voor ongeveer 1 uur). Heel belangrijk: proef je de currysaus eventjes als hij klaar is. Evt. extra zwarte peper en zout toevoegen.
  8. Stap 4: slowcooker aanzetten voor Indiase curry met kip

Serveer met basmatirijst (dé Indiase rijst!) en eventueel groenten (bijvoorbeeld sperzieboontjes). Bewaar deze Indiase curry met kip op Pinterest.
Indiase curry met kip (slowcooker recept)

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter