Simpel Pasta recept: Tagliatelle met Bolognesesaus

Ingrediënten voor 2 personen
Verse tagliatelle | 300 gram | |
Pancetta | 80 gram | |
Bleekselderij | 1 stengel, in kleine stukjes | |
Wortels | 2 stuks, in kleine stukjes | |
Grote ui | 1 stuk, in kleine stukjes | |
Runderbouillontablet | 0,5 stuk | |
Kokend water | een scheutje | |
Volle melk | 150 ml | |
Half-om-half gehakt | 250 gram | |
Soepele rode wijn | een scheut | |
Roma tomaten, in partjes | 150 gram | |
Tomatenpuree | 70 gram | |
Tijm | 1 theelepel | |
Knoflook | 2 tenen | |
Olijfolie | een scheut |
Een lekker gerecht maar wel simpel te maken: Tagliatelle met Bolognesesaus. Kies voor verse tagliatelle uit de koeling of maak je tagliatelle gewoon zelf (mocht je genoeg tijd over hebben, het is het zeker waard).
- Snijd de tomaten in partjes, de pancette in reepjes, de knoflook, ui en een stengel bleekselderij fijn. Leg alle ingrediënten alvast klaar.
- Bak de pancetta even kort droog in de pan (zonder olie, op middelhoog vuur). Als de vet van de pancetta loslaat, voeg je de fijngesneden knoflook & ui toe. Blijf goed roeren.
- Voeg nu de gesneden wortel en bleekselderij toe en bak even mee. Goed schep om.
- Bak vervolgens het half-om-half gehakt rul en breng op smaak met een bouillonblokje, tijm, peper en zout.
- Draai het vuur hoog en voeg nu de tomaat, tomatenpuree en kokend water (giet uit waterkoker) toe. Schep goed om en laat even bakken. Als het goed begin te pruttelen, blus je het af met een flinke scheut rode wijn. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Draai nu het vuur zacht en laat ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook je tagliatelle volgens de verpakking.
Garneer met Parmezaanse kaas en peterselie. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Wortelen? Staan niet in de lijst.
Melk staat eer wel in maar weer niet in het recept,
Beetje rommelig .
Beste Ben,
Je hebt 2 wortels nodig voor dit recept, ik heb het aan de lijst toegevoegd.
Groet,
Manuel
Ondanks de foutjes die Ben aangeeft wel errrg lekker. Ik heb wel wortels en geen melk gebruikt en het viel goed in de smaak bij iedereen. Goed recept!
Ha Daniel,
Bedankt voor je reactie????.
Ik heb het bij de ingrediënten toegevoegd; 2 wortels.
Goed om te horen dat het gesmaakt heeft!
Groet,
Manuel
moet er nu wel of niet melk bij? En zo ja, wanneer? Zie het niet in de beschrijving
Beste Klein,
Ik heb het in de beschrijving erbij gezet.
Groet,
Manuel
Dank je wel!! Ik ben benieuwd!