Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Simpel Pasta recept: Tagliatelle met Bolognesesaus

Simpel Pasta recept: Tagliatelle met Bolognesesaus
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 2 personen

Verse tagliatelle 300 gram
Pancetta 80 gram
Bleekselderij 1 stengel, in kleine stukjes
Wortels 2 stuks, in kleine stukjes
Grote ui 1 stuk, in kleine stukjes
Runderbouillontablet 0,5 stuk
Kokend water een scheutje
Volle melk 150 ml
Half-om-half gehakt 250 gram
Soepele rode wijn een scheut
Roma tomaten, in partjes 150 gram
Tomatenpuree 70 gram
Tijm 1 theelepel
Knoflook 2 tenen
Olijfolie een scheut

Een lekker gerecht maar wel simpel te maken: Tagliatelle met Bolognesesaus. Kies voor verse tagliatelle uit de koeling of maak je tagliatelle gewoon zelf (mocht je genoeg tijd over hebben, het is het zeker waard).

  1. Snijd de tomaten in partjes, de pancette in reepjes, de knoflook, ui en een stengel bleekselderij fijn. Leg alle ingrediënten alvast klaar.
  2. Stap 1: snijd en zet ingrediënten klaar.

  3. Bak de pancetta even kort droog in de pan (zonder olie, op middelhoog vuur). Als de vet van de pancetta loslaat, voeg je de fijngesneden knoflook & ui toe. Blijf goed roeren.
  4. Stap 2: pancette, knoflook en ui bakken

  5. Voeg nu de gesneden wortel en bleekselderij toe en bak even mee. Goed schep om.
  6. Stap 3: wortel en bleekselderij toevoegen

  7. Bak vervolgens het half-om-half gehakt rul en breng op smaak met een bouillonblokje, tijm, peper en zout.
  8. Stap 4: bak het gehakt rul en breng op smaak

  9. Draai het vuur hoog en voeg nu de tomaat, tomatenpuree en kokend water (giet uit waterkoker) toe. Schep goed om en laat even bakken. Als het goed begin te pruttelen, blus je het af met een flinke scheut rode wijn. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Draai nu het vuur zacht en laat ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook je tagliatelle volgens de verpakking.
  10. Stap 5: voeg alle overige ingrediënten toe

Garneer met Parmezaanse kaas en peterselie. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Simpel pasta recept

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

45 min

Beoordeel dit recept

93%

Favoriet

7 Reacties

  • Wortelen? Staan niet in de lijst.
    Melk staat eer wel in maar weer niet in het recept,
    Beetje rommelig .

    • Beste Ben,

      Je hebt 2 wortels nodig voor dit recept, ik heb het aan de lijst toegevoegd.

      Groet,
      Manuel

  • Ondanks de foutjes die Ben aangeeft wel errrg lekker. Ik heb wel wortels en geen melk gebruikt en het viel goed in de smaak bij iedereen. Goed recept!

    • Ha Daniel,

      Bedankt voor je reactie????.

      Ik heb het bij de ingrediënten toegevoegd; 2 wortels.

      Goed om te horen dat het gesmaakt heeft!

      Groet,
      Manuel

  • moet er nu wel of niet melk bij? En zo ja, wanneer? Zie het niet in de beschrijving

    • Beste Klein,

      Ik heb het in de beschrijving erbij gezet.

      Groet,
      Manuel

  • Dank je wel!! Ik ben benieuwd!

Reactie achterlaten

Laatste Recepten