Schouderkarbonade sudderen
Schouderkarbonade sudderen voor 4 personen
Schouderkarbonade | 6 stuks (ong. 1 kilo) | |
Grote ui | 2 stuks | |
Ontbijtspek | 100 gram | |
Knoflook | 3 tenen | |
Roomboter, ongezouten | klontje 2 cm | |
Olijfolie | een scheutje | |
Tijm (uit potje) | 2 eetlepels | |
Laurierblaadjes | 3 stuks | |
Zout en peper | naar smaak | |
Bouillonblokje | 1 stuk | |
Appelstroop | 1 eetlepel | |
Water | 400 ml | |
Bloem (met wat water) | 3 eetlepels | |
Azijn | 2 eetlepels | |
Gingerbread | 1 plakje |
Vandaag gaan we schouderkarbonade sudderen met een fantastisch recept. Schouderkarbonade is een veelzijdig stuk vlees, je kan het namelijk “snel” bereiden zoals bijvoorbeeld met een saté recept op de barbecue, maar je kunt het ook lekker lang laten sudderen totdat je heerlijk mals vlees hebt. Lekker met groenten en aardappeltjes, alvast eet smakelijk! Laat je onderaan het recept weten wat je er van vond?😊
Hoe schouderkarbonade sudderen – stap voor stap
- Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd het vlees in grove stukken en laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen voordat je aan de slag gaat.
- Verwarm de boter en een scheut olijfolie in een braadpan (of slowcooker) op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook totdat het glazig is.
- Snijd de ontbijtspek in stukjes en voeg deze samen met de tijm, laurier, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Laat een paar minuutjes meebakken.
- Zet nu het vuur hoog en voeg de stukken schouderkarbonade toe. Schep goed om totdat de zijkantjes van het vlees iets van kleur zijn veranderd (ong. 4 minuutjes).
- Roer de bloem goed door een scheutje water in een glas en voeg deze samen met de appelstroop, bouillonblokje en 400 ml water toe aan de pan en meng dit door elkaar
- Voeg een scheutje azijn toe en strooi als laatst de stukjes gingerbread eroverheen en sudder het vlees dan voor 2 uur in een braadpan (op laag vuur) of 6-7 uur lang op standje “low” in de slowcooker.
Serveer met bijvoorbeeld (gebakken) aardappeltjes en gekookte sperzieboontjes! Bewaar dit recept op Pinterest.
Fantastisch recept, vol van smaak! Ook de kinderen hebben genoten. Voor herhaling vatbaar
Dank je wel Weeda voor je leuke reactie! Fijn dat het gesmaakt heeft😊
Groet,
Manuel