Recepten

Schouderkarbonade sudderen

Schouderkarbonade sudderen
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Schouderkarbonade sudderen voor 4 personen

Schouderkarbonade 6 stuks (ong. 1 kilo)
Grote ui 2 stuks
Ontbijtspek 100 gram
Knoflook 3 tenen
Roomboter, ongezouten klontje 2 cm
Olijfolie een scheutje
Tijm (uit potje) 2 eetlepels
Laurierblaadjes 3 stuks
Zout en peper naar smaak
Bouillonblokje 1 stuk
Appelstroop 1 eetlepel
Water 400 ml
Bloem (met wat water) 3 eetlepels
Azijn 2 eetlepels
Gingerbread 1 plakje

Vandaag gaan we schouderkarbonade sudderen met een fantastisch recept. Schouderkarbonade is een veelzijdig stuk vlees, je kan het namelijk “snel” bereiden zoals bijvoorbeeld met een saté recept op de barbecue, maar je kunt het ook lekker lang laten sudderen totdat je heerlijk mals vlees hebt. Lekker met groenten en aardappeltjes, alvast eet smakelijk! Laat je onderaan het recept weten wat je er van vond?😊

Met smakelijke groet

Hoe schouderkarbonade sudderen – stap voor stap

  1. Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd het vlees in grove stukken en laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen voordat je aan de slag gaat.
  2. Vlees op kamertemperatuur en snijden

  3. Verwarm de boter en een scheut olijfolie in een braadpan (of slowcooker) op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook totdat het glazig is.
  4. Ui en knoflook fruiten

  5. Snijd de ontbijtspek in stukjes en voeg deze samen met de tijm, laurier, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Laat een paar minuutjes meebakken.
  6. Kruiden ontbijtspek toevoegen

  7. Zet nu het vuur hoog en voeg de stukken schouderkarbonade toe. Schep goed om totdat de zijkantjes van het vlees iets van kleur zijn veranderd (ong. 4 minuutjes).
  8. Schouderkarbonade toevoegen

  9. Roer de bloem goed door een scheutje water in een glas en voeg deze samen met de appelstroop, bouillonblokje en 400 ml water toe aan de pan en meng dit door elkaar
  10. Schouderkarbonade toevoegen

  11. Voeg een scheutje azijn toe en strooi als laatst de stukjes gingerbread eroverheen en sudder het vlees dan voor 2 uur in een braadpan (op laag vuur) of 6-7 uur lang op standje “low” in de slowcooker.
  12. Gingerbread en azijn toevoegen

Serveer met bijvoorbeeld (gebakken) aardappeltjes en gekookte sperzieboontjes! Bewaar dit recept op Pinterest.
Schouderkarbonade sudderen Pinterest

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

2 uur

Beoordeel dit recept

99%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten