Bereiden

30 min

Koken

3 uur

Sambal Goreng Basah (4 personen)

Sukadelappen 500 gram
Runderbouillontablet 0,5 stuk
Daun salam (Indisch laurierblad) 3 stuks
Ketjap manis 2 eetlepels
Stroop 2 eetlepels
Water half kopje
Zonnebloemolie scheutje

Boemboe

Grote ui 1 stuk
Knoflook 4 tenen
Laospoeder 2 theelepels
Sambal oelek 1 flinke theelepel
Tamarinde pasta 1 eetlepel
Trassi (garnalenpasta) Klein stukje

Vandaag maak ik Sambal Goreng Basah. Het gerecht moet een tijdje sudderen, maar oh wat is het lekker. Dit recept is ook geschikt voor de slowcooker. Maak hier nog een Nasi Goreng bij en een heerlijke Sambal Goreng Boontjes en het feestje is compleet. Serveer met sambal, atjar en kroepoek.

  1. Zet alle ingrediënten alvast klaar voor de Sambal Goreng Basah. Snijd het rundvlees in blokjes van 2×2 cm. Laat je vlees altijd een paar uur op kamertemperatuur komen alvorens je het in de pan doet!
  2. Stap 1: Ingrediënten klaarzetten voor de Sambal goreng basah

  3. Doe de ui, knoflook, laos, tamarinde, trassi en sambal oelek in een staafmixer of vijzel.
  4. Boemboe voor Sambal goreng basah

  5. Mix tot een gladde pasta (boemboe).
  6. Mix tot een boemboe

  7. Verhit een scheutje op middelhoog vuur. Voeg hier de boemboe en de daun salam aan toe. Roer en bak een paar minuten.
  8. Boemboe aanfruiten

  9. Draai vervolgens het vuur hoog en voeg de sukadelappen toe. Blijd goed roeren schroei je het vlees dicht door een paar minuten op hoog vuur te bakken. Draai vervolgens het vuur laag.
  10. Vlees toevoegen Sambal goreng basah

  11. Voeg vervolgens de Ketjap manis, stroop, bouillonblokje en een scheutje water toe. Laat ca. 3 uur stoven. Roer het vlees af en toe en voeg zo nodig water toe als het vocht is verdampt. Gebruik je een slowcooker? Zet je slowcooker op de laagste stand voor ca. 8 uur.
  12. Ketjap, Strooi en water toevoegen

Bewaar deze Sambal Goreng Basah op Pinterest.
Sambal Goreng Basah

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter