Sambal Goreng Basah
Sambal Goreng Basah (4 personen)
Sukadelappen | 500 gram | |
Runderbouillontablet | 0,5 stuk | |
Daun salam (Indisch laurierblad) | 3 stuks | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Stroop | 2 eetlepels | |
Water | half kopje | |
Zonnebloemolie | scheutje |
Boemboe
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflook | 4 tenen | |
Laospoeder | 2 theelepels | |
Sambal oelek | 1 flinke theelepel | |
Tamarinde pasta | 1 eetlepel | |
Trassi (garnalenpasta) | Klein stukje |
Vandaag maak ik Sambal Goreng Basah. Het gerecht moet een tijdje sudderen, maar oh wat is het lekker. Dit recept is ook geschikt voor de slowcooker. Maak hier nog een Nasi Goreng bij en een heerlijke Sambal Goreng Boontjes en het feestje is compleet. Serveer met sambal, atjar en kroepoek.
- Zet alle ingrediënten alvast klaar voor de Sambal Goreng Basah. Snijd het rundvlees in blokjes van 2×2 cm. Laat je vlees altijd een paar uur op kamertemperatuur komen alvorens je het in de pan doet!
- Doe de ui, knoflook, laos, tamarinde, trassi en sambal oelek in een staafmixer of vijzel.
- Mix tot een gladde pasta (boemboe).
- Verhit een scheutje op middelhoog vuur. Voeg hier de boemboe en de daun salam aan toe. Roer en bak een paar minuten.
- Draai vervolgens het vuur hoog en voeg de sukadelappen toe. Blijd goed roeren schroei je het vlees dicht door een paar minuten op hoog vuur te bakken. Draai vervolgens het vuur laag.
- Voeg vervolgens de Ketjap manis, stroop, bouillonblokje en een scheutje water toe. Laat ca. 3 uur stoven. Roer het vlees af en toe en voeg zo nodig water toe als het vocht is verdampt. Gebruik je een slowcooker? Zet je slowcooker op de laagste stand voor ca. 8 uur.
Bewaar deze Sambal Goreng Basah op Pinterest.
Geen reacties