Recepten

Romige Lasagne met Zalm en Spinazie

Romige Lasagne met Zalm en Spinazie
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Romige Lasagne met Zalm & Spinazie (4 personen)

Gerookte zalm 600 gram
Lasagnebladen 12 stuks
Spinazie a la crème 650 gram
Bechamelsaus 200 gram
Geraspte kaas 1 zakje

Saus maken

Boter Klontje (ca. 25 gram)
Bloem 2 eetlepels
Pesto 3 eetlepels
Kookroom 50 ml
Mascarpone 200 gram
Knoflook, geraspt 1 teen
Peper en zout naar smaak

Ik ben groots fan van lasagne, maar over het algemeen maak ik alleen de Lasagne Bolognese (de meeste Nederlanders denk ik wel). Tijd voor een keer een andere versie dus! Dit gerecht is lekker en redelijk simpel te maken. Als je van romige gerechten houdt, dan is dit jouw recept! Echt een must-try!

Je kunt deze lasagne met zalm en spinazie ook een avond van te voren bereiden en dan de volgende dag bakken in de oven (want wie heeft er nog zin om te koken na een lange dag werk..) Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Om te koken hebben we nodig een hapjespan (of een braadpan) en om het sausje te maken een sauspan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stap 1: zet ingrediënten voor lasagne klaar.

  3. Verwarm – op laag vuur- een klontje boter in een sauspan en voeg hier de bloem aan toe. Roer goed met een garde. Voeg hierbij de mascarpone, pesto, kookroom, mascarpone, peper, zout en rasp een teentje knoflook. Mix alles goed door elkaar met de garde, tot een mooie gladde saus. Zet het vuur uit.
  4. Stap 2: saus van lasagne met zalm en spinazie maken

  5. Bak de spinazie a la crème in een klontje boter in een (hapjes)pan en bak tot deze zacht is geworden. Pak er een kom bij en mix hierin de spinazie en de saus.
  6. Stap 3: spinazie bakken in boter

  7. Vet een ruime ovenschaal in met boter en beleg de eerste laag met lasagne-bladen. Voeg hierboven een laagje spinazie en beleg met ong. 100 gram gerookte zalm. Erboven weer een laag lasagne-bladen en ga zo door tot de zalm en spinazie op is.
  8. Stap 4: Ovenschaal invetten en lasagne bladen neerleggen
    Stap 4.1: beleggen met spinazie en zalm

  9. Maak af met de bechamelsaus en de overige geraspte kaas. Bak in de oven voor ongeveer 35 minuten. Kijk rond deze tijd of het nog goed gaat, elke oven is ten slotte anders.
  10. Stap 5: Bechamelsaus eroverheen
    Stap 5.1: geraspte kaas eroverheen
    Bewaar deze Romige Lasagne met Zalm & Spinazie op Pinterest.
    Romige Lasagne met Zalm en Spinazie Recept

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

35 min

Beoordeel dit recept

63%

Favoriet

2 Reacties

  • Avatar
    r.van tilburg-franssen 3 jaar geleden

    ik heb de lasagne volgens recept gemaakt en hij was heerlijk

Reactie achterlaten

Laatste Recepten