Risotto met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
Half-om-half gehakt | 500 gram | |
Roerbakgroenten Italiaans (met o.a. champignon) | 400 gram | |
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflook | 4 teentjes | |
Runderbouillon | 1 liter (op 1 blokje) | |
Parmezaanse kaas | 50 gram | |
Olijfolie | 2 eetlepels | |
Peper en zout | naar smaak | |
Garam masala | 1 theelepel |
Op zoek naar een makkelijke en smaakvolle maaltijd voor doordeweeks? Deze risotto met gehakt is precies wat je nodig hebt. In één pan combineer je smeuïge risottorijst met kruidig gebakken gehakt, kleurrijke groente en een vleugje Parmezaan voor extra romigheid. Het is comfort food met een mediterrane twist — zonder gedoe, met ingrediënten die je zo uit de supermarkt haalt. Perfect voor een drukke avond waarop je toch iets vers en vullends op tafel wilt zetten.
Hoe risotto met gehakt bereiden – stap voor stap
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan of hapjespan. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout en peper en bak het rul en goudbruin. Haal het daarna uit de pan en zet apart.
- Voeg nog 1 el olijfolie toe in dezelfde pan. Fruit de ui 2-3 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Roer de rijst erdoor en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen.
- Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer regelmatig. Wacht tot de bouillon bijna is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt. Herhaal dit tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Blijf roeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg na 10 minuten de Italiaanse roerbakgroenten, garam masala, peper en zout toe. Laat ze zachtjes mee garen met de risotto. Voeg de laatste 5 minuten het gebakken gehakt toe zodat alles goed warm wordt.
Serveer met Parmezaanse kaas erdoor voor extra romigheid. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties