Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Risotto met gehakt

Risotto met gehakt
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 4 personen

Half-om-half gehakt 500 gram
Roerbakgroenten Italiaans (met o.a. champignon) 400 gram
Grote ui 1 stuk
Knoflook 4 teentjes
Runderbouillon 1 liter (op 1 blokje)
Parmezaanse kaas 50 gram
Olijfolie 2 eetlepels
Peper en zout naar smaak
Garam masala 1 theelepel

Op zoek naar een makkelijke en smaakvolle maaltijd voor doordeweeks? Deze risotto met gehakt is precies wat je nodig hebt. In één pan combineer je smeuïge risottorijst met kruidig gebakken gehakt, kleurrijke groente en een vleugje Parmezaan voor extra romigheid. Het is comfort food met een mediterrane twist — zonder gedoe, met ingrediënten die je zo uit de supermarkt haalt. Perfect voor een drukke avond waarop je toch iets vers en vullends op tafel wilt zetten.

Met smakelijke groet

Hoe risotto met gehakt bereiden – stap voor stap

  1. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan of hapjespan. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout en peper en bak het rul en goudbruin. Haal het daarna uit de pan en zet apart.
  2. Gehakt rul bakken

  3. Voeg nog 1 el olijfolie toe in dezelfde pan. Fruit de ui 2-3 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Ui en knoflook fruiten

  5. Roer de rijst erdoor en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen.
  6. Voeg de risottorijst toe

  7. Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer regelmatig. Wacht tot de bouillon bijna is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt. Herhaal dit tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Blijf roeren om aanbakken te voorkomen.
  8. Voeg de bouillon toe

  9. Voeg na 10 minuten de Italiaanse roerbakgroenten, garam masala, peper en zout toe. Laat ze zachtjes mee garen met de risotto. Voeg de laatste 5 minuten het gebakken gehakt toe zodat alles goed warm wordt.
  10. Voeg de groenten en kruiden toe

Serveer met Parmezaanse kaas erdoor voor extra romigheid. Bewaar dit recept op Pinterest.
Risotto met gehakt

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

25 min

Beoordeel dit recept

100%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten