Rijst met Oosterse kip
Rijst met Oosterse kip (2-3 personen)
Kipfilet | 400 gram | |
Knoflook | 4 tenen | |
Bloem | paar eetlepels | |
Sesamzaadjes | een klein handje | |
Honing | 80 ml | |
Ketjap manis | 4 eetlepels | |
Hoisinsaus | 1 theelepel | |
Olie | scheutje | |
Zout en peper | naar smaak | |
Pandanrijst | 350 gram |
Wat eten we vandaag? Nou, Rijst met Oosterse kip! Simpel maar wel heel lekker. Een snel gerecht dat je binnen 30 minuten kan hebben – dat is toch lekker als je een hele dag aan het werk bent geweest en geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan?
Hoe dit recept voor Rijst met Oosterse kip bereiden (stap voor stap)
- Kook de pandanrijst volgens de verpakking in een pan of rijstkoker. Zet alvast alle benodigde ingrediënten klaar.
- Meng de ketjap, honing, hoisinsaus en geperste knoflook door elkaar in een kommetje. Snijd alvast een stengel lente-ui fijn en houd deze apart om te garneren.
- Verdeel de bloem over de kipstukjes, zorg ervoor dat elk kipstukje een beetje bestrooid is met bloem.
- Verhit – op hoog vuur – een scheutje olie in een wokpan en bak hier de kipfilet krokant in. Als de randjes mooi krokant zijn, zet je het vuur zachter.
- Voeg nu het sausje dat je net gemaakt hebt in het kommetje toe aan de kipfilet stukjes en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus goed in de kip kan trekken.
Serveer de Oosterse kip met de rijst en garneer met de in stukjes gesneden lente-ui, de sesamzaadjes en eventueel wat sambal. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Geen reacties