Recepten

Rendang daging

Rendang daging
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Rendang daging voor 4 personen

Sukadelappen, in blokjes 750 gram
Rundvleesbouillonblokje 1 stuk
Serehstengel, gekneusd 1 stuk
Djeroek poeroet blaadjes 3 stuks
Daon salam 3 stuks
Kokosmelk 400 ml
Asem tamarinde 1 eetlepel

Boemboe

Djahé (gemberpoeder) 1 theelepel
Laospoeder 1 theelepel
Kurkuma 1 theelepel
Djintan (komijnpoeder) 1 theelepel
Ketoembar 2 theelepels
Sjalot (groot) 1 stuk
Middelgrote ui 1 stuk
Rode peper 2 stuks
Knoflook 5 tenen
Kemirienoten 4 stuks
Zonnebloemolie een flinke scheut

Ik ben er gek op: rendang daging! Rendang daging betekent: gestoofd rundvlees, een typisch Indonesisch bijgerecht. Super lekker om te serveren met rijst, bami, nasi & groenten zoals sperziebonen of kousenband. Het gerecht heeft aardig wat geduld nodig, want je moet het een paar uurtjes stoven. Belangrijk: laat het vlees altijd een uur van te voren op kamertemperatuur komen!

Met smakelijke groet

Benodigdheden rendang daging

Hoe Daging rendang maken – stap voor stap

  1. Mix de ingrediënten voor de boemboe door elkaar met een staafmixer of stamp met de vijzel. Dus de: djahé, laos, kurkuma, djintan, ketoembar, grof gesneden sjalot en ui, rode peper, knoflook, kemirienoten en een scheut zonnebloemolie.
  2. Stap 1: boemboe voor rendang daging

  3. Verhit een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de boemboe. Bak een paar minuten mee tot de geuren goed loskomen.
  4. Stap 2: fruit de boemboe voor rendang daging

  5. Draai het vuur harder en voeg de in blokjes gesneden rundvlees toe aan de pan. Als alle kantjes gekleurd zijn, dan kan het vuur op laag.
  6. Stap 3: schroei rundvlees dicht voor rendang daging

  7. Voeg ten slotte de kokosmelk, bouillonblok en asem tamarinde toe.
  8. Stap 4: kokosmelk, asem en bouillon toevoegen

  9. Doe de deksel op de pan en laat het vlees nu minimaal 3 uur stoven/pruttelen. Roer af en toe.
  10. Stap 4: laat pruttelen

Garneer met wat kokosrasp en lente-ui (het oog wil ook wat!) Bewaar dit recept op Pinterest.

Rendang daging

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

3 min

Beoordeel dit recept

97%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten