Rendang daging
Rendang daging voor 4 personen
Sukadelappen, in blokjes | 750 gram | |
Rundvleesbouillonblokje | 1 stuk | |
Serehstengel, gekneusd | 1 stuk | |
Djeroek poeroet blaadjes | 3 stuks | |
Daon salam | 3 stuks | |
Kokosmelk | 400 ml | |
Asem tamarinde | 1 eetlepel |
Boemboe
Djahé (gemberpoeder) | 1 theelepel | |
Laospoeder | 1 theelepel | |
Kurkuma | 1 theelepel | |
Djintan (komijnpoeder) | 1 theelepel | |
Ketoembar | 2 theelepels | |
Sjalot (groot) | 1 stuk | |
Middelgrote ui | 1 stuk | |
Rode peper | 2 stuks | |
Knoflook | 5 tenen | |
Kemirienoten | 4 stuks | |
Zonnebloemolie | een flinke scheut |
Ik ben er gek op: rendang daging! Rendang daging betekent: gestoofd rundvlees, een typisch Indonesisch bijgerecht. Super lekker om te serveren met rijst, bami, nasi & groenten zoals sperziebonen of kousenband. Het gerecht heeft aardig wat geduld nodig, want je moet het een paar uurtjes stoven. Belangrijk: laat het vlees altijd een uur van te voren op kamertemperatuur komen!
Hoe Daging rendang maken – stap voor stap
- Mix de ingrediënten voor de boemboe door elkaar met een staafmixer of stamp met de vijzel. Dus de: djahé, laos, kurkuma, djintan, ketoembar, grof gesneden sjalot en ui, rode peper, knoflook, kemirienoten en een scheut zonnebloemolie.
- Verhit een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de boemboe. Bak een paar minuten mee tot de geuren goed loskomen.
- Draai het vuur harder en voeg de in blokjes gesneden rundvlees toe aan de pan. Als alle kantjes gekleurd zijn, dan kan het vuur op laag.
- Voeg ten slotte de kokosmelk, bouillonblok en asem tamarinde toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het vlees nu minimaal 3 uur stoven/pruttelen. Roer af en toe.
Garneer met wat kokosrasp en lente-ui (het oog wil ook wat!) Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties