Quiche recept met kip en prei
Ingrediënten
Kipfilet | 400 gram | |
Prei | 1 stuk | |
Bladerdeeg | 6 plakjes | |
Banaansjalot | 2 stuks | |
Knoflook | 4-5 tenen | |
Ei middelgroot | 3 stuks | |
Volle melk | 100 ml | |
Peper en zout | naar smaak | |
Geraspte kaas | een zakje | |
Roomboter | klein stukje (om in te vetten) |
Extra nodig
Een quichevorm of bakvorm | 1 stuk |
Vandaag maken we quiche met kip en prei! Dit recept is makkelijk te maken en je hebt weinig ingredienten nodig. Serveer deze quiche met een salade van rucola, tomaat en pijnboompitjes en een scheutje olijfolie en je hebt een heerlijk diner. Ook lekker als lunch. Mocht je nog wat quiche over hebben dan kun je het invriezen of bewaren in de koelkast. Warm even op in de magnetron of in de oven voor 15 minuten op
Hoe quiche met kip en prei bereiden – stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan – op middelhoog vuur en bak hierin de kipfilet. Schep af en toe om en bak een paar minuten totdat de kipfilet (net) gaar is. Helemaal doorbakken is niet nodig want de kip gaat nog de oven in.
- Snijd ondertussen de groenten fijn. Verwijder de kipfilet uit de pan en leg deze even apart.
- Voeg nu de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze even een paar minuten totdat het glazig is.
- Voeg de kipfilet en alle gesneden groenten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Meng/kluts de eieren en het melk door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg het schaaltje vervolgens toe aan de pan en meng het eimengsel goed door. Zet gelijk het vuur uit.
- Vet de quichevorm in met wat roomboter en bedek ongeveer 6 plakjes bladerdeeg totdat de bodem van de vorm niet meer zichtbaar is. Prik genoeg gaatjes met een vork in de bodem, dit zal ervoor zorgen dat het deeg niet naar boven komt. Bestrooi vervolgens met wat geraspte kaas.
- Voeg de inhoud van de pan toe aan de quichevorm en verspreid het goed.
- Bestrooi royaal met geraspte kaas en doe de quiche in de oven voor ongeveer een half uurtje in de oven.
Serveer met een (snelle) salade. Bewaar het recept op Pinterest.
Geen reacties