Quesadilla met gehakt

Quesadilla met gehakt

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Bereiden

5 min

Koken

20 min

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen

Half-om-half gehakt 500 gram
Rode ui 2 stuks
Bosuien 3 stuks
Paneermeel 2 eetlepels
Geraspte kaas een zakje
Tomatenpuree 1 eetlepel

Kruidenmix (mengen in kommetje)

Paprikapoeder 1 theelepel
Knoflookpoeder 2 theelepels
Komijnpoeder 1 theelepel
Oregano, gedrood 2 theelepels
Peper en zout naar smaak

Wellicht ken je het nog niet: Quesadilla’s, het worden ook wel Mexicaanse tosti’s genoemd, maar dan niet met brood maar met tortilla wraps. Door de wraps kort in de pan de bakken krijg je een heerlijke “krokante” Quesadilla. Echt een heel lekker recept waar je je vingers bij aflikt. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Met smakelijke groet

Hoe deze Quesadilla’s met gehakt bereiden – stap voor stap

  1. Snijd de bos-ui in ringen en de ui in halve ringen. Voeg alle kruiden toe in een kommetje en mix door elkaar(paprikapoeder, knoflook, komijn, oregano, peper en zout). Zet alle andere ingrediënten klaar voor gebruik.
  2. Stap 1: zet alles klaar

  3. Verhit – op middelhoog vuur – in een scheut olie en een klontje olijfolie de ui. Blijf goed roeren want de ui mag niet te krokant worden. Als de ui glazig is geworden, kun je door naar de volgende stap (ongeveer 2-3 minuten).
  4. Stap 2: ui aanfruiten in de pan

  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Als het gehakt rul is voeg je de bos-ui toe. Bak weer een paar minuten.
  6. Stap 3: gehakt bakken en bos-ui toevoegen

  7. Voeg nu de tomatenpuree, kruidenmix en paneermeel toe, dit zal ervoor zorgen dat het gaat binden. Bak ongeveer 5 minuten, blijf goed omscheppen.
  8. Stap 4: tomatenpuree en paneermeel toevoegen

  9. Wrijf de helft van een tortillawrap in en bak de besmeerde helft in een droge pan op middel-laag vuur.
  10. Stap 5: quesadilla insmeren met olie

  11. Schep ondertussen een paar eetlepels van de vulling en wat geraspte kaas in de wrap en vouw deze dicht en druk een beetje aan. Smeer de andere helft ook in met olijfolie en keer de quesadilla om. Als de quesadilla’s goudbruin en krokant zijn, dan zijn ze klaar. Snijd doormidden en serveer.
  12. Stap 6: vulling en kaas toevoegen
    Stap 6b: quesadilla met gehakt goed aandrukken

Serveer knoflooksaus bij de Quesadilla’s met gehakt. Bewaar dit recept op Pinterest.
Quesadilla met gehakt recept

Delen & Printen

Favoriet

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Geen Reacties

Laat een Reactie achter

Laatste Recepten