Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Pizza shoarma maken

Pizza shoarma maken
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Pizza shoarma (voor 2 personen)

Pizzadeeg (Rol kant en klaar of zelfgemaakt) 2 pizza bodems
Shoarmareepjes (met kruiden) 500 gram
Gele ui, in halve ringen 1 stuk
Rode paprika, in reepjes 1 stuk
Gele paprika, in reepjes 1 stuk
Pastasaus traditzionale 200 gram
Geraspte kaas 100 gram
Peper en zout naar smaak

Lekker het is weekend en dat betekent: pizza met shoarma! Je kunt een kant-en-klare pizzakit kopen of je kunt gewoon de pizzabodem zelf maken. Mocht je hier de tijd voor hebben dan is het zeker aan te raden om je eigen pizza bodem te maken.

Shoarma pizza maken – stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier je pizzabodem op. Heb je nog geen pizzabodem? Maak dan hier je eigen pizzabodem.
  2. Stap 1: pizzabodem op bakpapier leggen

  3. Bak de shoarmareepjes (zonder olie) in een wokpan beetgaar.
  4. Stap 2: bak de shoarmareepjes gaar

  5. Verdeel de pastasaus over de pizza, zorg dat je de pastasaus niet over de randen smeert.
  6. Stap 3: pastasaus verdelen - Shoarma pizza

  7. Verdeel de shoarma, ui, rode- en gele paprika over de pizza. Breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatst de geraspte kaas eroverheen. Doe de pizza in een voorverwarmde oven van 240 graden voor ongeveer 15 minuten.
  8. Stap 4: Shoarma, ui, paprika en kaas erover - shoarma pizza

Serveer je pizza shoarma met knoflooksaus. Bewaar dit recept op Pinterest.
Pizza shoarma maken

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

15 min

Beoordeel dit recept

79%

Favoriet

2 Reacties

  • Heel erg lekker, ik heb wel mijn eigen tomatensaus gemaakt, die zeker niet te nat was…… en de paprika heb ik samen met het vlees gebakken. Wat wel een beetje jammer is, de bodem was niet knapperig…..

Reactie achterlaten

Laatste Recepten