Pizza shoarma maken
Pizza shoarma (voor 2 personen)
Pizzadeeg (Rol kant en klaar of zelfgemaakt) | 2 pizza bodems | |
Shoarmareepjes (met kruiden) | 500 gram | |
Gele ui, in halve ringen | 1 stuk | |
Rode paprika, in reepjes | 1 stuk | |
Gele paprika, in reepjes | 1 stuk | |
Pastasaus traditzionale | 200 gram | |
Geraspte kaas | 100 gram | |
Peper en zout | naar smaak |
Lekker het is weekend en dat betekent: pizza met shoarma! Je kunt een kant-en-klare pizzakit kopen of je kunt gewoon de pizzabodem zelf maken. Mocht je hier de tijd voor hebben dan is het zeker aan te raden om je eigen pizza bodem te maken.
Shoarma pizza maken – stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier je pizzabodem op. Heb je nog geen pizzabodem? Maak dan hier je eigen pizzabodem.
- Bak de shoarmareepjes (zonder olie) in een wokpan beetgaar.
- Verdeel de pastasaus over de pizza, zorg dat je de pastasaus niet over de randen smeert.
- Verdeel de shoarma, ui, rode- en gele paprika over de pizza. Breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatst de geraspte kaas eroverheen. Doe de pizza in een voorverwarmde oven van 240 graden voor ongeveer 15 minuten.
Serveer je pizza shoarma met knoflooksaus. Bewaar dit recept op Pinterest.
Heel erg lekker, ik heb wel mijn eigen tomatensaus gemaakt, die zeker niet te nat was…… en de paprika heb ik samen met het vlees gebakken. Wat wel een beetje jammer is, de bodem was niet knapperig…..
Hi Jannie,
Bedankt voor je leuke bericht!
Groet,
Manuel