Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.
Lekker recept voor op de avond van Sinterklaas. Een klein stukje is genoeg want deze cheesecake is erg machtig. Deze pepernoten chocolade cheesecake is ongeveer voor 6-8 personen (afhankelijk van hoe groot je de stukjes snijdt). Je zou ook nog de pepernoten kunnen verkruimelen en de amandel tongen zou je kunnen vervangen door bijvoorbeeld speculaas of Bastogne koeken.
Pepernoten Chocolade Cheesecake
Pak een stuk bakpapier en knip de bodem hier uit ter grootte van de bodem van de springvorm
Vet de randen goed in met boter zodat je Cheesecake hier niet aan blijft plakken.
Smelt 100 gram ongezouten boter op licht vuur.
Verkruimel de amandel tongen, dit kun je het beste doen in een foodprocessor.
Meng de verkruimelde koekstukjes in een kom met de boter.
Schep het mengsel in de springvorm
Goed verdelen met de bolle kant van een lepel (of pannenlikker).
Laat de bodem van je Pepernoten Chocolade Cheesecake goed uitharden in de koelkast
Smelt de pure chocolade melk chocolade letters op laag vuur (evt. met een plaatje ertussen) en schep regelmatig om. Als het goed gesmolten is verwijder je de chocolade van het vuur en iets laten afkoelen.
Klop ondertussen de Philadelphia Roomkaas romig en in een andere kom klop je de slagroom goed stevig.
Voeg nu de slagroom en de mascarpone samen in het kommetje van de roomkaas en meng goed door elkaar.
Nu de gesmolten chocoladeletters toevoegen aan het mengsel en goed door elkaar mengen met een garde of even met de handmixer op een lage stand.
Laat nu ca. 8 uur opstijven in de koelkast.
Pak de Pepernoten Chocolade Cheesecake uit de koelkast
Verdeel de Chocolade pepernoten in lijnen of verkruimel deze in de foodprocessor. Net wat je zelf het lekkerste vindt!
Geen reacties