Pastaschelpjes met kip in romige saus
Pastaschelpjes met kip in romige saus voor 2 personen
Pastaschelpjes | 300 gram | |
Kipfilet | 350 gram | |
Italiaanse kruiden | 1 theelepel | |
Roomboter, ongezouten | 1 flink stuk | |
Bouillonblokje (groenten) | 1 stuk | |
Roomkaas met kruiden | 1 kuipje | |
Zwarte peper | Naar smaak | |
Geraspte kaas | Een handje |
Extra
Geraspte kaas | 50 gram |
Pastaschelpjes met kip in romige saus is een snel, lekker en simpel gerecht; een recept dat snel klaar is is ideaal als je niet uren in de keuken wilt staan.
Hoe dit recept voor pastaschelpjes met kip in romige saus bereiden (stap voor stap)
- Snijd de kip, lente-ui en ui fijn en pers de knoflook. Snijd ook de snoeptomaatjes in partjes (leg een deel apart voor de garnering). Zet de andere ingrediënten klaar.
- Verhit – op middelhoog vuur – een scheutje olijfolie en een klont boter in bijvoorbeeld een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook (goed roeren).
- Voeg vervolgens de kip, Italiaanse kruiden, zwarte peper en het grootste gedeelte van de snoeptomaatjes toe aan de pan. Bak even totdat de kip wat gaarder is. Goed roeren.
- Voeg nu de roomkaas, een handje geraspte kaas en het bouillonblokje toe en roer alles goed door elkaar heen. Het vuur mag nu zachter, zodat de smaken goed en rustig tot elkaar komen.
- Zet ondertussen al een ruime pan met heet water (met een beetje) zout op voor de pastaschepjes en kook deze beetgaar (a dente).
- Schep de pastaschelpjes rechtstreeks uit de pan (met een schuimspaan) zodat er veel kookvocht mee gaat. Roer de pastaschepjes door de saus heen en voeg evt. nog wat kookvocht toe die overgebleven was van de pastaschelpjes.
- Voeg als laatst de lente-ui toe en roer goed door (je kunt een beetje apart houden voor de garnering). Laat alle smaken een paar minuten in de pastaschelpjes trekken (op laag vuur).
Serveer met de rest van de snoeptomaatjes en geraspte kaas! Eventueel nog wat lente-ui voor een bite. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Geen reacties