Pasta Zalm-Pesto – Lekker en Simpel

Pasta Zalm-Pesto – Lekker en Simpel

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Bereiden

5 min

Koken

15 min

Ingrediënten voor 2 personen

Zalm 200 gram
Pesto 5 eetlepels
Creme fraîche 3 eetlepels
Grote ui 1 stuk
Rode peper 1 stuk
Knoflook 4 tenen
Cherrytomaatjes 1 bakje (á 250 gram)
Italiaanse kruiden 1 flinke theelepel
Fusilli 250 gram
Peper en zout naar smaak
Olijfolie scheut
Parmezaanse kaas 1 klein zakje
Rucola 50 gram

Pasta zalm-pesto Yum Yumm.. Lekker en simpel! Een gerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Een gerecht voor de hele familie: kinderen, vrienden, buren of wie dan ook; ze gaan het allemaal zalig vinden! PS: met kinderen wel het rode pepertje weg laten, of een klein stukje gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukken en halveer de roma tomaatjes. Snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook fijn. Snijd de gerookte zalmfilet in stukjes van 2×2 cm.
  2. Stap 1: snijden en benodigdheden klaarzetten

  3. Zet een ruime pan aan met water, doe er wat zout naar smaak bij. Tip: Om het water sneller te laten koken giet ik altijd heet water uit de waterkoker i.p.v. rechtstreeks uit de kraan.
  4. Stap 2: pan met water aanzetten en laten koken

  5. Zet een ruime hapjespan aan op middelvuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook, regelmatig omscheppen.
  6. Stap 3: ui en knoflook aanfruiten in olijfolie

  7. Voeg de Roma tomaten, Italiaanse kruiden, rode peper, zout en zwarte peper naar smaak toe. Schep goed om. Als het water in de andere pan kookt, kook je de pasta al dente (beetgaar).
  8. Stap 4: Roma tomaten en kruiden toevoegen

  9. Voeg vervolgens de pesto, creme fraîche, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de zalm toe. Zet het vuur laag en schep goed om. Laat heel even aan staan. Als de fusilli klaar is, voeg je 5 eetlepels van het kookvocht toe aan de hapjespan, roer dit goed door de saus. Giet het daarna af en voeg de fusilli bij de hapjespan. Voeg als laatst nog een klein scheutje olijfolie toe voor extra smaak.
  10. Stap 5: ocerige ingrediënten toevoegen

Garneer met de overige Parmezaanse kaas en de rucola!
Pasta zalm-pesto recept

Delen & Printen

Favoriet

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Geen Reacties

Laat een Reactie achter

Laatste Recepten