Bereiden
5 minKoken
15 minIngrediënten voor 2 personen
Zalm | 200 gram | |
Pesto | 5 eetlepels | |
Creme fraîche | 3 eetlepels | |
Grote ui | 1 stuk | |
Rode peper | 1 stuk | |
Knoflook | 4 tenen | |
Cherrytomaatjes | 1 bakje (á 250 gram) | |
Italiaanse kruiden | 1 flinke theelepel | |
Fusilli | 250 gram | |
Peper en zout | naar smaak | |
Olijfolie | scheut | |
Parmezaanse kaas | 1 klein zakje | |
Rucola | 50 gram |
Pasta zalm-pesto Yum Yumm.. Lekker en simpel! Een gerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Een gerecht voor de hele familie: kinderen, vrienden, buren of wie dan ook; ze gaan het allemaal zalig vinden! PS: met kinderen wel het rode pepertje weg laten, of een klein stukje gebruiken.
Bereidingswijze
- Snijd de ui in kleine stukken en halveer de roma tomaatjes. Snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook fijn. Snijd de gerookte zalmfilet in stukjes van 2×2 cm.
- Zet een ruime pan aan met water, doe er wat zout naar smaak bij. Tip: Om het water sneller te laten koken giet ik altijd heet water uit de waterkoker i.p.v. rechtstreeks uit de kraan.
- Zet een ruime hapjespan aan op middelvuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook, regelmatig omscheppen.
- Voeg de Roma tomaten, Italiaanse kruiden, rode peper, zout en zwarte peper naar smaak toe. Schep goed om. Als het water in de andere pan kookt, kook je de pasta al dente (beetgaar).
- Voeg vervolgens de pesto, creme fraîche, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de zalm toe. Zet het vuur laag en schep goed om. Laat heel even aan staan. Als de fusilli klaar is, voeg je 5 eetlepels van het kookvocht toe aan de hapjespan, roer dit goed door de saus. Giet het daarna af en voeg de fusilli bij de hapjespan. Voeg als laatst nog een klein scheutje olijfolie toe voor extra smaak.
Garneer met de overige Parmezaanse kaas en de rucola!
Koken is mijn passie & die wil ik graag met jullie delen. Hier kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. Geef gerust je mening over mijn recepten (met een reactie, sterbeoordeling of gewoon een mailtje, alles is welkom)
Geen Reacties