Pasta Zalm-Pesto – Lekker en Simpel
Ingrediënten voor 2 personen
Zalm | 200 gram | |
Pesto | 5 eetlepels | |
Creme fraîche | 3 eetlepels | |
Grote ui | 1 stuk | |
Rode peper | 1 stuk | |
Knoflook | 4 tenen | |
Cherrytomaatjes | 1 bakje (á 250 gram) | |
Italiaanse kruiden | 1 flinke theelepel | |
Fusilli | 250 gram | |
Peper en zout | naar smaak | |
Olijfolie | scheut | |
Parmezaanse kaas | 1 klein zakje | |
Rucola | 50 gram |
Pasta zalm-pesto Yum Yumm.. Lekker en simpel! Een gerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Een gerecht voor de hele familie: kinderen, vrienden, buren of wie dan ook; ze gaan het allemaal zalig vinden! PS: met kinderen wel het rode pepertje weg laten, of een klein stukje gebruiken.
Bereidingswijze
- Snijd de ui in kleine stukken en halveer de roma tomaatjes. Snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook fijn. Snijd de gerookte zalmfilet in stukjes van 2×2 cm.
- Zet een ruime pan aan met water, doe er wat zout naar smaak bij. Tip: Om het water sneller te laten koken giet ik altijd heet water uit de waterkoker i.p.v. rechtstreeks uit de kraan.
- Zet een ruime hapjespan aan op middelvuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook, regelmatig omscheppen.
- Voeg de Roma tomaten, Italiaanse kruiden, rode peper, zout en zwarte peper naar smaak toe. Schep goed om. Als het water in de andere pan kookt, kook je de pasta al dente (beetgaar).
- Voeg vervolgens de pesto, creme fraîche, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de zalm toe. Zet het vuur laag en schep goed om. Laat heel even aan staan. Als de fusilli klaar is, voeg je 5 eetlepels van het kookvocht toe aan de hapjespan, roer dit goed door de saus. Giet het daarna af en voeg de fusilli bij de hapjespan. Voeg als laatst nog een klein scheutje olijfolie toe voor extra smaak.
Garneer met de overige Parmezaanse kaas en de rucola!
Ik ken vanavond de pasta pesto met zalm gemaakt. Wij vonden het erg lekker. Ik zou er persoonlijk geen zout en peper aan toe voegen. Ik woon op een eiland waar niet altijd alles koop is . Dus heb ik de verse peper vervangen door cayennepeper. Ik had je recept op mijn telefoon gevonden. Maar vind het heel onhandig. Dus ga hem uitprinten. En continue de pop up van jou om te rusten. Vond ik heel irritant. En ik kon hem regelmatig niet weg krijgen. Dus moest ik elke keer weer over nieuw beginnen. Heel onhandig als je aan het koken bent. Maar ik ga dit recept zeker nog een keer maken. Gr N Scheeres. Curacao