Pasta Pesto met Gehakt
Pasta pesto met gehakt voor 4 personen
Penne | 400 gram | |
Rundergehakt | 500 gram | |
Witte ui | 1 stuk | |
Knoflook, geperst | 2 tenen | |
Snacktomaatjes, gehalveerd | een handje | |
Room | 250 ml | |
Groene pesto | 5 eetlepels | |
Olijfolie, extra vierge | een scheutje | |
Peper en zout | naar smaak |
Voor erbij
Rucola | 1 zakje | |
Geraspte kaas | 1 zakje |
Vandaag maken we Pasta pesto met gehakt! Regelmatig hoor je mensen praten over pasta pesto met kip (naar mijn mening erg lekker) – maar vandaag maar eens met gehakt geprobeerd. Het was heerlijk en het proberen waard. Serveer met geraspte kaas en rucola.
Pasta pesto met gehakt (stap voor stap) bereiden
- Kook alvast een ruime pan met heet water (met een snufje zout) voor de pasta (ik gebruikte penne maar je kunt natuurlijk ook een andere pasta gebruiken die je nog in je voorraadkast hebt liggen). Voeg de pasta toe wanneer het water kookt en kook “beetgaar” volgens de verpakking.
- Snijd de ui fijn en perst de knoflook. Verwarm een (hapjes)pan op middelhoog vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui en knoflook. Regelmatig roeren.
- Als het glazig is voeg je het gehakt toe. Maak het met je pollepel in kleine stukken en mix door de ui/knoflook heen. Laat gehakt gaar worden.
- Is het gehakt gaar? Voeg dan de room, pesto, verse peper en wat zout toe en meng door elkaar. Laat heel zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten.
- Voeg na het pruttelen de gehalveerde snacktomaten toe en roer door de pan heen.
- Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg direct bij het gehakt/sausje. Nu schep je ook wat vocht mee en dat maakt het gerecht alleen maar lekkerder. De meeste mensen zijn gewend de pasta helemaal droog af te gieten, waardoor al het kookvocht verloren gaat…een vloek in de Italiaanse keuken!
Serveer de pasta pesto gehakt met rucola & geraspte kaas. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Super lekker gerechtje.
Voor herhaling!
al een aantal keer gegeten. Super lekker