Recepten

Pasta met rode pesto en spekjes

Pasta met rode pesto en spekjes
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor ongeveer 2-3 personen

Spaghetti 400 gram
Spekreepjes 300 gram
Tomaten (middel) 2 stuks
Knoflook, geperst 2 tenen
Rode pesto 1 potje
Ui 1 stuk
Geraspte kaas Handje
Kookroom 125 gram
Zwarte peper naar smaak

Serveer met

Rucola 1 zakje
Geraspte kaas Een zakje

Vandaag maken we Pasta met rode pesto en spekjes! Ik was al gek op de groene pesto, maar nu ook op de rode (ook wel rosso) pesto genoemd. Super krachtig van smaak en heerlijk in combinatie met spekjes. Dit recept is écht lekker en aan te raden voor het hele gezin!

Met smakelijke groet

Hoe dit recept voor pasta met rode pesto en spekjes bereiden (stap voor stap)

  1. Kook allereerst een ruime pan met heet water en een snuf zout. Als het water kookt kook de spaghetti dan al dente (beetgaar). Als de spaghetti klaar is, bewaar je 2 kopjes kookvocht van de spaghetti, deze moet je later weer toevoegen aan de saus.
  2. Stap 1: kook het water voor de spaghetti

  3. Verwarm – op hoog vuur – een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes, schep goed om.
  4. Stap 2: bak spekreepjes

  5. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak dit even goed mee. Breng op smaak met zwarte peper. Blijf goed omscheppen.
  6. Stap 3: voeg ui, knoflook en tomaat toe

  7. Voeg nu de rode pesto (rosso) en de kookroom toe aan de pan. Voeg ook de 2 kopjes kookvocht toe van de spaghetti en een handje geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe om.
  8. Stap 4: kookroom en rode pesto / rosso toevoegen

  9. Schep de spaghetti uit de pan of laat het uitlekken en roer vervolgens door de saus heen. Laat heel eventjes staan op laag vuur zodat de saus goed in de spaghetti kan trekken.
  10. Stap 5: spaghetti uitlekken en toevoegen

Serveer met rucola en geraspte kaas! Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Pasta met pesto rosso (rode pesto) en spekjes

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

83%

Favoriet

2 Reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten