Pasta met rode pesto en spekjes
Ingrediënten voor ongeveer 2-3 personen
Spaghetti | 400 gram | |
Spekreepjes | 300 gram | |
Tomaten (middel) | 2 stuks | |
Knoflook, geperst | 2 tenen | |
Rode pesto | 1 potje | |
Ui | 1 stuk | |
Geraspte kaas | Handje | |
Kookroom | 125 gram | |
Zwarte peper | naar smaak |
Serveer met
Rucola | 1 zakje | |
Geraspte kaas | Een zakje |
Vandaag maken we Pasta met rode pesto en spekjes! Ik was al gek op de groene pesto, maar nu ook op de rode (ook wel rosso) pesto genoemd. Super krachtig van smaak en heerlijk in combinatie met spekjes. Dit recept is écht lekker en aan te raden voor het hele gezin!
Hoe dit recept voor pasta met rode pesto en spekjes bereiden (stap voor stap)
- Kook allereerst een ruime pan met heet water en een snuf zout. Als het water kookt kook de spaghetti dan al dente (beetgaar). Als de spaghetti klaar is, bewaar je 2 kopjes kookvocht van de spaghetti, deze moet je later weer toevoegen aan de saus.
- Verwarm – op hoog vuur – een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes, schep goed om.
- Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak dit even goed mee. Breng op smaak met zwarte peper. Blijf goed omscheppen.
- Voeg nu de rode pesto (rosso) en de kookroom toe aan de pan. Voeg ook de 2 kopjes kookvocht toe van de spaghetti en een handje geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe om.
- Schep de spaghetti uit de pan of laat het uitlekken en roer vervolgens door de saus heen. Laat heel eventjes staan op laag vuur zodat de saus goed in de spaghetti kan trekken.
Serveer met rucola en geraspte kaas! Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op
Zooo lekker! Al vaak gemaakt voor mijn gezin!
Ook makkelijk en snel!
Echt heerlijk!