Pasta met rode pesto (Rosso) en gehaktballetjes
Pasta met rode pesto en gehaktballetjes (voor 4 personen)
Farfalle pasta | 400 gram | |
Grote ui | 1 stuk | |
Rode pesto (Rosso) | 1 potje (ca. 185g) | |
Kookroom | 200 ml | |
Peper en zout | naar smaak | |
Geraspte kaas (serveer los) | naar smaak |
Gehaktballetjes maken
Half-om-half gehakt | 500 gram | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Knoflookpoeder | 1 theelepel | |
Paneermeel | 2 eetlepels | |
Ei | 1 stuk | |
Rode pesto (rosso) | 1 eetlepel (uit het potje) | |
Zout en peper | naar smaak |
Maak deze pasta rode pesto met gehaktballetjes als je écht lekker wilt eten – het is super eenvoudig en heerlijk voor het hele gezin! Rode pesto ofwel Pesto Rosso heeft echt een heerlijke smaak en net zo intens als de groene pesto – echt een must-try als je een pestoliefhebber bent!
Pasta rode pesto (Rosso) met gehaktballetjes maken
- Doe het gehakt, paprikapoeder, knoflookpoeder, paneermeel, een ei, 1 eetlepel rode pesto, zout en peper in een kom en meng het door elkaar. Maak kleine gehaktballetjes van ongeveer 2 cm en leg deze apart.
- Kook alvast het water voor de pasta en snijd de ui in halve ringen. Kook de pasta beetgaar in 9-10 minuten.
- Zet een pan aan op middelhoog vuur en schenk er een klein beetje olijfolie in. Bak hier in de gehaktballetjes. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden (wél voorzichtig want je wilt niet dat je gehaktballetjes kapot gaan).
- Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de ui er (voorzichtig) doorheen en laat in een paar minuten zachter worden.
- Voeg de kookroom en rode pesto toe en meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat de pan rustig pruttelen voor ongeveer 8-10 minuten totdat het sausje wat dikker is geworden.
- Voeg de pasta bij de saus en laat nog even een paar minuten pruttelen zodat de saus goed in de pasta trekt.
Serveer met de rucola en geniet ervan!
Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Geen reacties