Recepten

Pasta met gamba’s (heerlijk romig!)

Pasta met gamba’s (heerlijk romig!)
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Pasta met gamba's voor 2 personen

Gamba's, gekookt en gepeld 250 gram
(Room)boter klontje
Kleine ui, fijn gesneden 1 stuk
Knoflook, fijn gesneden 3 tenen
Pasta schelpjes 200 gram
Italiaanse kruiden 2 theelepels
Verse peterselie, fijn gesneden een paar takjes
Tomatenblokjes, in blik 200 gram
Witte wijn azijn een scheutje
Kookroom 150 ml
Water 150 ml
Spinazie 150 gram
Peper en zout naar smaak
Parmezaanse kaas 150 gram
Maizena (of bloem) 1 eetlepel

Ik ben zo dol op gamba’s! Vandaag maken we pasta met gamba’s; een heerlijk “romig” recept. Ik kocht een diepvries zak met 500 gram (ongepelde) gamba’s, dit komt neer op ongeveer 250 gram gepeld. Mocht je het wat royaler maken, voeg dan gewoon wat meer toe. Alvast eet smakelijk!

Met smakelijke groet

Hoe pasta met gamba’s maken – stap voor stap

  1. Verhit een klont roomboter om middelhoog vuur in een hapjespan. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook. Blijf goed roeren en laat het glazig worden (ongeveer 3 minuten). Breng ondertussen alvast een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook (voor de pasta schelpen).
  2. Stap 1: fruit de ui en knoflook in boter

  3. Bak de gepelde gamba’s even mee. Roer goed door de ui, knoflook en boter zodat alle smaken goed samen komen. (ongeveer 2-3 minuten)
  4. Stap 2: bak de gamba's

  5. Voeg de tomatenblokjes uit blik en de maizena toe aan de pan, blijf goed omscheppen.
  6. Stap 3: voeg de tomatenblokjes en maizena toe

  7. Voeg de spinazie toe en roer alles goed door elkaar. Laat de spinazie slinken.
  8. Stap 4: voeg de spinazie toe

  9. Voeg nu de geraspte kaas, kookroom, witte wijn azijn, Italiaanse kruiden, water, peterselie, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Laat dit ongeveer 10-15 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer om de 5 minuten even door. Kook ondertussen de pasta schelpen volgens de verpakking. Voeg vervolgens de pastaschelpen in de hapjespan en serveer.
  10. Stap 5: voeg de overige ingrediënten toe.

Strooi er nog wat fijngehakte peterselie overheen en geraspte kaas. Pinterest.

Pasta met gamba's - heerlijk romig

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

91%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten