Pasta met gamba’s (heerlijk romig!)
Pasta met gamba's voor 2 personen
Gamba's, gekookt en gepeld | 250 gram | |
(Room)boter | klontje | |
Kleine ui, fijn gesneden | 1 stuk | |
Knoflook, fijn gesneden | 3 tenen | |
Pasta schelpjes | 200 gram | |
Italiaanse kruiden | 2 theelepels | |
Verse peterselie, fijn gesneden | een paar takjes | |
Tomatenblokjes, in blik | 200 gram | |
Witte wijn azijn | een scheutje | |
Kookroom | 150 ml | |
Water | 150 ml | |
Spinazie | 150 gram | |
Peper en zout | naar smaak | |
Parmezaanse kaas | 150 gram | |
Maizena (of bloem) | 1 eetlepel |
Ik ben zo dol op gamba’s! Vandaag maken we pasta met gamba’s; een heerlijk “romig” recept. Ik kocht een diepvries zak met 500 gram (ongepelde) gamba’s, dit komt neer op ongeveer 250 gram gepeld. Mocht je het wat royaler maken, voeg dan gewoon wat meer toe. Alvast eet smakelijk!
Hoe pasta met gamba’s maken – stap voor stap
- Verhit een klont roomboter om middelhoog vuur in een hapjespan. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook. Blijf goed roeren en laat het glazig worden (ongeveer 3 minuten). Breng ondertussen alvast een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook (voor de pasta schelpen).
- Bak de gepelde gamba’s even mee. Roer goed door de ui, knoflook en boter zodat alle smaken goed samen komen. (ongeveer 2-3 minuten)
- Voeg de tomatenblokjes uit blik en de maizena toe aan de pan, blijf goed omscheppen.
- Voeg de spinazie toe en roer alles goed door elkaar. Laat de spinazie slinken.
- Voeg nu de geraspte kaas, kookroom, witte wijn azijn, Italiaanse kruiden, water, peterselie, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Laat dit ongeveer 10-15 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer om de 5 minuten even door. Kook ondertussen de pasta schelpen volgens de verpakking. Voeg vervolgens de pastaschelpen in de hapjespan en serveer.
Strooi er nog wat fijngehakte peterselie overheen en geraspte kaas. Pinterest.
Geen reacties