Recepten

Panini met Spek, Pesto & Mozzarella

Panini met Spek, Pesto & Mozzarella
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Voor 2 stuks (ca. 2 personen)

Ciabatta 1 stuk
Ontbijtspek 150 gram
Mozzarella 100 gram
Rode pesto half potje (ca. 100 gram)
Peterselie 2 takjes
Zwarte peper naar smaak
Olijfolie (mild) scheut

Ik ben écht gek op Panini! Het is zo onwijs lekker en gewoon heel makkelijk te maken. Binnen 10-15 minuutjes heb je echt een super lekker gerecht waar iedereen dol op is.

  1. Snijd de ciabatta eerst horizontaal door (zodat de boven en onderkant gescheiden zijn). Zorg dat beide helften gelijk zijn. Besmeer de buitenkant van de ciabatta met olijfolie. Zet alvast een (panini)grill aan zodat deze op temperatuur kan komen. Mocht je dit niet hebben, dan kun je ook gewoon een (grill)pan of oven gebruiken.
  2. Stap 1: Ciabatta snijden

  3. Bak in een grillpan (zonder olie of vet) de ontbijtspek, op hoog vuur. Het hoeft maar een paar minuutjes te zijn, zodat het spek wat krokanter is.
  4. Stap 2: spek grillen op hoog vuur

  5. Besmeer ondertussen de ciabatta met rode pesto. Snijd de peterselie fijn en bestrooi dit over het brood heen. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
  6. Stap 3: besmeer panini met rode pesto

  7. Leg nu de ontbijtspek en de mozzarella eroverheen. Ik vind het lekkerder om wat dunnere plakjes mozzarella te gebruiken, maar dat is geheel aan jou!
  8. Stap 4: beleg de panini

  9. Plaats nu de bovenkant erop en plaats ze in de (panini)grill. Druk de panini goed aan zodat deze mooi plat wordt. Laat er ongeveer 10 minuutjes onder zitten.
  10. Stap 5: grill de panini

En klaar is je Panini met Spek! Bewaar dit recept op Pinterest.
Panini met pesto, spek en mozzarella

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

10 min

Beoordeel dit recept

98%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten