Panini met Spek, Pesto & Mozzarella
Voor 2 stuks (ca. 2 personen)
Ciabatta | 1 stuk | |
Ontbijtspek | 150 gram | |
Mozzarella | 100 gram | |
Rode pesto | half potje (ca. 100 gram) | |
Peterselie | 2 takjes | |
Zwarte peper | naar smaak | |
Olijfolie (mild) | scheut |
Ik ben écht gek op Panini! Het is zo onwijs lekker en gewoon heel makkelijk te maken. Binnen 10-15 minuutjes heb je echt een super lekker gerecht waar iedereen dol op is.
- Snijd de ciabatta eerst horizontaal door (zodat de boven en onderkant gescheiden zijn). Zorg dat beide helften gelijk zijn. Besmeer de buitenkant van de ciabatta met olijfolie. Zet alvast een (panini)grill aan zodat deze op temperatuur kan komen. Mocht je dit niet hebben, dan kun je ook gewoon een (grill)pan of oven gebruiken.
- Bak in een grillpan (zonder olie of vet) de ontbijtspek, op hoog vuur. Het hoeft maar een paar minuutjes te zijn, zodat het spek wat krokanter is.
- Besmeer ondertussen de ciabatta met rode pesto. Snijd de peterselie fijn en bestrooi dit over het brood heen. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
- Leg nu de ontbijtspek en de mozzarella eroverheen. Ik vind het lekkerder om wat dunnere plakjes mozzarella te gebruiken, maar dat is geheel aan jou!
- Plaats nu de bovenkant erop en plaats ze in de (panini)grill. Druk de panini goed aan zodat deze mooi plat wordt. Laat er ongeveer 10 minuutjes onder zitten.
En klaar is je Panini met Spek! Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties