Recepten

Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen

Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 4 personen

CêlaVíta Oma's opbakaardappeltjes 2 zakjes
Sperziebonen, diepvries 400 gram
Kippenbouillonblokje 1 stuk
Rode ui 1 stuk
Kipfilet 400 gram
Masala kerriepoeder 3 theelepels
Knoflookpoeder 2 theelepels
Geraspte kaas een handje
Olie scheutje

Sausje

Kookroom 200 ml
Ei 1 stuk
Maizena 1 eetlepel
Masala kerriepoeder Snufje
Zout en peper Naar smaak

Genieten van deze Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen in kerriesaus ga je zeker weten! Je kunt dit recept prima een avond van te voren bereiden en bewaren in de koelkast. Daarna hoeft deze ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Met smakelijke groet

Deze ovenschotel (stap voor stap) bereiden

  1. Zet alle ingrediënten klaar en laat de kip op kamertemperatuur komen. Snijd vervolgens de kip in reepjes, de ui in halve ringen en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stap 1: ingrediënten klaarzetten

  3. Bak in een scheut olie de ui kort aan. Zet het vuur hoog en voeg vervolgens de reepjes kip toe en bak de zijkantjes bruin, de kip moet niet gaat zijn, anders wordt hij straks te droog.
  4. Stap 2: ui en kip bakken

  5. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak deze kort mee. Breng het geheel op smaak met de kerrie massala kruiden, de knoflookpoeder en het bouillonblokje. Roer goed door elkaar en zet het vuur uit.
  6. Stap 3: sperziebonen en kruiden toevoegen

  7. Meng in een kommetje de kookroom, maïzena, snufje masala kerriepoeder, zout, peper en een eitje en meng dit goed door elkaar met bijvoorbeeld een garde.
  8. Stap 4: sausje maken voor ovenschotel met kip

  9. Schep alles uit de pan en meng samen met de opbakaardappeltjes en verdeel over een ruime, ingevette ovenschaal en giet hierover “het sausje” uit het kommetje, verspreid goed.
  10. Stap 5: ovenschaal vullen en saus verdelen

  11. Verdeel als laatste de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven. Laat in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  12. Stap 6: geraspte kaas verdelen

    Alvast eet smakelijk. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
    Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen recept

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

30 min

Beoordeel dit recept

88%

Favoriet

3 Reacties

  • lekker zeg! t Was weer smullen.
    Maar je bent vergeten te vertellen wanneer de aardappeltjes erbij moeten. En ik zie dat je kruiden in t sausje hebt gedaan. Welke?

  • Beste Saskia,

    Bedankt voor je reactie!

    Ik heb het recept aangepast.

    Groetjes,
    Manuel

  • Goed

Reactie achterlaten

Laatste Recepten