Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen
Ingrediënten voor 4 personen
CêlaVíta Oma's opbakaardappeltjes | 2 zakjes | |
Sperziebonen, diepvries | 400 gram | |
Kippenbouillonblokje | 1 stuk | |
Rode ui | 1 stuk | |
Kipfilet | 400 gram | |
Masala kerriepoeder | 3 theelepels | |
Knoflookpoeder | 2 theelepels | |
Geraspte kaas | een handje | |
Olie | scheutje |
Sausje
Kookroom | 200 ml | |
Ei | 1 stuk | |
Maizena | 1 eetlepel | |
Masala kerriepoeder | Snufje | |
Zout en peper | Naar smaak |
Genieten van deze Ovenschotel met kip, aardappeltjes en sperziebonen in kerriesaus ga je zeker weten! Je kunt dit recept prima een avond van te voren bereiden en bewaren in de koelkast. Daarna hoeft deze ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Deze ovenschotel (stap voor stap) bereiden
- Zet alle ingrediënten klaar en laat de kip op kamertemperatuur komen. Snijd vervolgens de kip in reepjes, de ui in halve ringen en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak in een scheut olie de ui kort aan. Zet het vuur hoog en voeg vervolgens de reepjes kip toe en bak de zijkantjes bruin, de kip moet niet gaat zijn, anders wordt hij straks te droog.
- Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak deze kort mee. Breng het geheel op smaak met de kerrie massala kruiden, de knoflookpoeder en het bouillonblokje. Roer goed door elkaar en zet het vuur uit.
- Meng in een kommetje de kookroom, maïzena, snufje masala kerriepoeder, zout, peper en een eitje en meng dit goed door elkaar met bijvoorbeeld een garde.
- Schep alles uit de pan en meng samen met de opbakaardappeltjes en verdeel over een ruime, ingevette ovenschaal en giet hierover “het sausje” uit het kommetje, verspreid goed.
- Verdeel als laatste de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven. Laat in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Alvast eet smakelijk. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
lekker zeg! t Was weer smullen.
Maar je bent vergeten te vertellen wanneer de aardappeltjes erbij moeten. En ik zie dat je kruiden in t sausje hebt gedaan. Welke?
Beste Saskia,
Bedankt voor je reactie!
Ik heb het recept aangepast.
Groetjes,
Manuel
Goed