Ovenschotel met gehakt, prei en kerriesaus
Ovenschotel voor ongeveer 4 personen
Rode paprika, fijn | 1 stuk | |
Half-om-half gehakt | 350 gram | |
Aardappelschijfjes | 700 gram | |
Rundvleesbouillonblokje | 0,5 stuk | |
Kleine prei, in ringen | 1 stuk |
Kerriesausje
Kookroom | 200 ml | |
Ei | 1 stuk | |
Kerriepoeder | 3 theelepels | |
Maizena | 1 eetlepel | |
Knoflookpoeder | 3 theelepels | |
Zout en peper | naar smaak |
Vandaag maken we ovenschotel met gehakt, prei en kerriesaus! Een heerlijk gerecht waarbij je maar 20 minuutjes in de keuken hoeft te staan – vervolgens moet de ovenschotel voor 40 minuten in de oven (ondertussen kun je een aflevering op Netflix kijken). Kliekjes kun je gerust nog een dag bewaren in de koelkast en deze opwarmen in de magnetron of oven.
Hoe deze Ovenschotel met gehakt, prei en kerriesaus bereiden – stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de prei in ringen de rode paprika ontpitten en fijn snijden en snijd vervolgens de aardappelschijfjes in halve maantjes. Kook de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten voor.
- Kerrie saus maken: pak er een ruime kom bij en meng hierin de kookroom, ei, kerriepoeder, maizena, knoflook (fijngeperst), zout en peper. Mix met een garde tot een romig sausje.
- Bak in een hapjespan het gehakt rul en breng op smaak met een rundvleesbouillonblokje. Voeg vervolgens de prei en paprika toe en bak deze even mee tot ze wat zachter zijn.
- Pak er een ruime ovenschaal bij en vet deze in. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Hierboven een laag van de vulling uit de hapjespan. Vervolgens weer een laag aardappelschijfjes en dan hierboven weer de vulling uit de hapjespan. Als laatste voeg je de saus eroverheen.
- Laat goudbruin worden in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
Voeg optioneel nog wat vers gesneden koriander eroverheen. Eventueel nog geraspte kaas mocht je dit lekker vinden! Bewaar dit recept op Pinterest.
Hoeveel prei gebruik je hiervoor
Beste Hugo,
Voor dit recept heb je één kleine prei nodig.
Groet,
Manuel