Recepten

Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en groenten

Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en groenten
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten

Kruimige aardappelen 800 gram
Rundergehakt 400 gram
Bloem 2 el en half kopje water
Tomatenblokjes (in blik) 500 gram
Kidneybonen (in blik) 400 gram
Mais (in blik) 150 gram
Zakje fijngesneden prei 200 gram
Rode ui 2 stuks
Rundvlees bouillonblokje 1 stuk
Geraspte kaas 150 gram

Kruidenmix maken (of haal een zakje taco kruiden)

Oregano 2 theelepels
Paprikapoeder 2 theelepels
Komijnpoeder 1 theelepel
Korianderpoeder 1 theelepel
Knoflookpoeder 1 theelepel
Cayennepeper 1 theelepel

Deze Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en groenten moet je eens geproefd hebben! Heb je niet veel kruiden in huis en heb je geen zin om alles los te kopen? Dan kun je ook gewoon een zakje “Taco kruiden” kopen in de supermarkt, hier zit ongeveer dezelfde kruiden in.

Met smakelijke groet

Hoe ovenschotel met gehakt, aardappelpuree & groenten bereiden – stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak ondertussen het gehakt rul in een scheutje olijfolie.
  2. Oven aanzetten en gehakt rul bakken

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snij deze in kleine blokjes en kook deze (met een beetje zout) in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Aardappelen koken

  5. Voeg de kruidenmix toe aan de pan en roer deze door het gehakt heen en bak een paar minuutjes.
  6. Kruiden toevoegen

  7. Voeg de prei en de gesneden ui toe aan de pan en roer erdoorheen – bak het een paar minuutjes totdat het wat zachter is.
  8. Prei en ui toevoegen

  9. Voeg nu de bloem (gemengd met een half kopje water), tomatenblokjes, mais (uitgelekt), bouillonblokje, peper en zout toe aan en hussel alles goed door elkaar.
  10. Meer ingrediënten toevoegen

  11. Giet de aardappelen af (bewaar wel wat kookvocht). Doe de aardappelen terug in het pannetje en stamp de aardappelen fijn. Giet een beetje kookvocht erbij met de helft van de kaas en breng op smaak met zout en peper. Stamp alles door elkaar.
  12. Aardappelpuree maken

  13. Vul de ovenschotel met de vulling van gehakt en vervolgens de aardappelpuree en als laatste de andere helft van de geraspte kaas. Doe het vervolgens voor ongeveer 15-20 minuutjes in de oven.
  14. Alles verdelen in de ovenschotel

De ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en groenten is klaar en ready to eat! Bewaar dit recept op Pinterest.
Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en groenten

Voorbereiding

20 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

99%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten