Ovenschotel met Broccoli

Ingrediënten voor deze ovenschotel met Broccoli (4 personen)
Broccoliroosjes, gekookt | 500 gram | |
Half-om-half gehakt | 300 gram | |
Grote ui | 1 stuk | |
Champignonragout | 400 gram | |
Geraspte kaas (vulling) | 100 gram | |
Geraspte kaas (topping) | 50 gram | |
Rijst, gekookt | 100 gram | |
Zwarte peper en zout | naar smaak | |
Boter | klontje |
Vandaag staat ovenschotel met broccoli op het menu. Het gerecht is super lekker & simpel en geschikt voor het hele gezin. Het handige aan een ovenschotel is dat je hem een avond ervoor kunt voorbereiden en de dag erna (bijvoorbeeld wanneer je een lange dag gewerkt hebt) de ovenschotel alleen nog maar in de oven moet zetten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook alvast de broccoli en de rijst beetgaar.
- Pak er een koekenpan of hapjespan bij en verhit een klontje boter op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het gehakt rul. Maak kleine stukjes van het gehakt met je spatel.
- Voeg de champignonragout en geraspte kaas toe en meng goed door elkaar.
- Als de broccoli en rijst zijn uitgelekt voeg je dit toe aan de pan en roer je dit erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de overige geraspte kaas. Zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Bewaar deze ovenschotel met broccoli op Pinterest.
Heb vandaag je recept gemaakt is super lekker en makkelijk temaken een aanrader