Ovenschotel met Broccoli

Ovenschotel met Broccoli

Bereiden

10 min

Koken

25 min

Ingrediënten voor deze ovenschotel met Broccoli (4 personen)

Broccoliroosjes, gekookt 500 gram
Half-om-half gehakt 300 gram
Grote ui 1 stuk
Champignonragout 400 gram
Geraspte kaas (vulling) 100 gram
Geraspte kaas (topping) 50 gram
Rijst, gekookt 100 gram
Zwarte peper en zout naar smaak
Boter klontje

Vandaag staat ovenschotel met broccoli op het menu. Het gerecht is super lekker & simpel en geschikt voor het hele gezin. Het handige aan een ovenschotel is dat je hem een avond ervoor kunt voorbereiden en de dag erna (bijvoorbeeld wanneer je een lange dag gewerkt hebt) de ovenschotel alleen nog maar in de oven moet zetten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook alvast de broccoli en de rijst beetgaar.
  2. Stap 1: oven voorverwarmen ovenschotel met broccoli

  3. Pak er een koekenpan of hapjespan bij en verhit een klontje boter op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.
  4. Stap 2: ui aanfruiten voor ovenschotel met broccoli

  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het gehakt rul. Maak kleine stukjes van het gehakt met je spatel.
  6. Stap 3: gehakt rul bakken voor ovenschotel met broccoli

  7. Voeg de champignonragout en geraspte kaas toe en meng goed door elkaar.
  8. Stap 4: ragout en kaas toevoegen voor ovenschotel met broccoli

  9. Als de broccoli en rijst zijn uitgelekt voeg je dit toe aan de pan en roer je dit erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Stap 4: rijst en broccoli toevoegen

  11. Voeg het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de overige geraspte kaas. Zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
  12. Stap 6: ovenschotel met broccoli bakken

Bewaar deze ovenschotel met broccoli op Pinterest.
Ovenschotel met broccoli

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter