Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Oosterse macaroni met varkensvlees

Oosterse macaroni met varkensvlees
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Oosterse macaroni voor 4 personen

Schouderkarbonade 500 gram
Macaroni 300 gram
Spitskool, in reepjes 200 gram
Prei, voorgesneden (zakje) 100 gram
Kurkuma 2 theelepels
Gemberpoeder 1 theelepel
Paprikapoeder 1 theelepel
Zout en peper naar smaak
Zonnebloemolie een scheutje
Bladselderij bosje

Saus maken

Ketjap manis 50 ml
Vissaus 30 ml
Chilisaus 80 ml
Tomatenpuree 50 ml

Vandaag maar weer eens wat heel anders op tafel: Oosterse macaroni! Een mix van Italië & Indonesië in één kommetje: iedereen vond het ontzettend lekker! Houd je niet van varkensvlees? Vervang het dan door kip(dijfilet). Ik zeg alvast: buon appetito, selamat maken of gewoon… smakelijk eten!✌

Met smakelijke groet

Hoe Oosterse macaroni maken – stap voor stap

  1. Snijd de bladselderij fijn en pers de knoflook. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd het vlees in kleine blokjes. Zet een ruime hete pan aan voor de macaroni. Verwarm – op middelhoog vuur – een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook.
  2. Stap 1: fruit de knoflook

  3. Bak de in stukjes gesneden schouderkarbonade tot het vocht vrij komt. Voeg ondertussen de macaroni toe aan de pan met het hete water en kook deze beetgaar en laat de macaroni afkoelen.
  4. Stap 2: bak het vlees

  5. Voeg de spitskool en prei toe en roer door de pan, bak even een paar minuten mee tot het wat zachter is.
  6. Stap 3: voeg de spitskool en prei toe

  7. Voeg de kurkumapoeder, gemberpoeder en paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Bak een paar minuten en blijf goed omscheppen.
  8. Stap 4: voeg de kruiden toe voor Oosterse macaroni

  9. Maak een sausje van de ketjap manis, vissaus, chilisaus en tomatenpuree. Meng goed door elkaar en voeg ook dit toe aan de pan. Voeg nu ook de fijn gesneden bladselderij en roer goed door. Voeg nu de afgekoelde macaroni toe aan de pan en schep door het geheel.
  10. Stap 5: voeg de saus toe en roer goed

Strooi nog wat extra bladselderij eroverheen & serveer met sambal naar keuze! Bewaar deze Oosterse macaroni op Pinterest.

Oosterse macaroni met varkensvlees

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

93%

Favoriet

4 Reacties

  • Avatar
    Henny Tieleman 4 jaar geleden

    macaronie stond vandaag op ons menu, en ook ik ben een hobby kok en struin graag wat rond op internet, vandaag maak ik dus de macaronie van jou, en ik kan je vertellen het is super lekker, deze gaat in mijn kookschrift, bedankt Henny

    • Hoi Henny,

      Bedankt voor je reactie – super om te horen dat het gesmaakt heeft, daar doen we het voor!

      Groetjes,
      Manuel

  • beste Manuel vandaag gemaakt voor 2 personen , eerst maar eens proeven dacht ik zo. leuk zo een boodschappen lijst maar zet er wel even de knoflook bij, verder de knoflook persen is geen goed idee.Altijd snijden dan pers je niet alles dood .Enne knoflook als eerste in olie bakken ook geen goed idee dan brand het aan . Ik heb eerst het vlees gebakken in de olie en toen dat bijna gaar was de knoflook toegevoegd. verder zag het er niet zo geel uit als op de foto maar dat komt zeker omdat ik volkoren macaronie heb gebruikt. maar het was erg lekker en voor herhaling vatbaar! dank je wel voor je recept

  • Oh wat is dit lekker. Heb het net gemaakt voor vanavond. Kan haast niet wachten dat ik het niet hoef te proeven maar het mag eten!!!
    Dankjewel voor dit heerlijke recept!

Reactie achterlaten

Laatste Recepten