Recepten

Oosterse kippensoep

Oosterse kippensoep
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Oosterse kippensoep voor 4-6 personen

Kippenbout 4 stuks (ca. 1550 g)
Gele ui, in stukjes 3 stuks
Rode ui, in stukjes 1 stuk
Kippenbouillonblokje 6 stuks
Boemboe Ajam Paniki (conimex) 2 pakjes
Verse knoflook, geperst 4 stuks
Prei, in halve ringen 2 stuks
Woknoodles (Conimex) 1 pak (4 blokken)
Ketjap manis 2 eetlepels
Sambal oelek 1 eetlepel
Azijn 1 eetlepel

Vandaag maak ik Oosterse kippensoep🍜 – het is een erg gevulde soep, dus je kan deze soep als maaltijdsoep beschouwen. Je kunt er stokbrood bij serveren, maar het is niet nodig! Lekker voor het hele gezin en vooral kipliefhebbers!🐔 Laat gerust weten hoe het gesmaakt heeft in de reacties hieronder!😊

Met smakelijke groet

Oosterse kippensoep maken (stap voor stap)

  1. Fruit de ui en knoflook (in een scheutje olie) in een ruime soeppan. Roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
  2. Stap 1: fruit de ui en knoflook

  3. Als de ui en knoflook glazig zijn geworden voeg je de boemboe, sambal oelek, prei en de ketjap toe. Meng alles goed door elkaar en laat even meebakken.
  4. Stap 2: boemboe, sambal, prei en ketjap toevoegen

  5. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes en voeg daarbij ongeveer 2,5 liter water en de azijn. Leg de kippenbouten in de pan en laat ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen.
  6. Stap 3: bouillon, water en kip toevoegen

  7. Kook nu de noedels beetgaar (ongeveer 1-2 minuten). Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  8. Stap 4: kook de noedels beetgaar

  9. Verwijder de kippenbouten uit de pan en pluk/trek deze met 2 vorken uit elkaar en verwijder de stukjes bot. Doe vervolgens de stukjes kip weer terug in de pan samen met de uitgelekte noedels.
  10. Stap 5: kip plukken en noedels toevoegen

Serveer met de Oosterse kippensoep eventueel met stokbrood en kruidenboter.
Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Oosterse kippensoep recept

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

1 uur 30 min

Beoordeel dit recept

95%

Favoriet

2 Reacties

  • Het lijkt me echt een heerlijke soep en wil deze graag in de slowcooker maken. Hoe lang zou deze dan moeten en op welke stand?

  • is deze hoeveelheid voor 2 dagen ( 2 volwassenen 2 jonge kids 4 – 7 jaar ) of moet ik het dan verdubbelen? lijkt me heerlijk

Reactie achterlaten

Laatste Recepten