Oosterse kippensoep
Oosterse kippensoep voor 4-6 personen
Kippenbout | 4 stuks (ca. 1550 g) | |
Gele ui, in stukjes | 3 stuks | |
Rode ui, in stukjes | 1 stuk | |
Kippenbouillonblokje | 6 stuks | |
Boemboe Ajam Paniki (conimex) | 2 pakjes | |
Verse knoflook, geperst | 4 stuks | |
Prei, in halve ringen | 2 stuks | |
Woknoodles (Conimex) | 1 pak (4 blokken) | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Sambal oelek | 1 eetlepel | |
Azijn | 1 eetlepel |
Vandaag maak ik Oosterse kippensoep🍜 – het is een erg gevulde soep, dus je kan deze soep als maaltijdsoep beschouwen. Je kunt er stokbrood bij serveren, maar het is niet nodig! Lekker voor het hele gezin en vooral kipliefhebbers!🐔 Laat gerust weten hoe het gesmaakt heeft in de reacties hieronder!😊
Oosterse kippensoep maken (stap voor stap)
- Fruit de ui en knoflook (in een scheutje olie) in een ruime soeppan. Roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
- Als de ui en knoflook glazig zijn geworden voeg je de boemboe, sambal oelek, prei en de ketjap toe. Meng alles goed door elkaar en laat even meebakken.
- Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes en voeg daarbij ongeveer 2,5 liter water en de azijn. Leg de kippenbouten in de pan en laat ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen.
- Kook nu de noedels beetgaar (ongeveer 1-2 minuten). Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Verwijder de kippenbouten uit de pan en pluk/trek deze met 2 vorken uit elkaar en verwijder de stukjes bot. Doe vervolgens de stukjes kip weer terug in de pan samen met de uitgelekte noedels.
Serveer met de Oosterse kippensoep eventueel met stokbrood en kruidenboter.
Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Het lijkt me echt een heerlijke soep en wil deze graag in de slowcooker maken. Hoe lang zou deze dan moeten en op welke stand?
is deze hoeveelheid voor 2 dagen ( 2 volwassenen 2 jonge kids 4 – 7 jaar ) of moet ik het dan verdubbelen? lijkt me heerlijk