Noedles met Vis & Chinese groenten

Ingrediënten voor 4 personen
Ei noodles (Long life brand) | 300 gram | |
Zakje Chinese wokgroente | 800 gram | |
Teriyaki saus (Go-Tan) | 150 gram | |
Pangasiusfilet, in blokjes | 500 gram | |
Knoflook, fijn | 4 tenen | |
Peper en zout | naar smaak | |
Verse Laos | 3 cm | |
Gele ui | 1 stuk | |
Rode peper | 1 stuk |
Garnering
Sesamzaadjes | 4 theelepels |
Noedels met vis.. altijd lekker! Dit keer een recept met pangasiusfilet; een populaire vissoort in Nederland. Het is goedkoop en met kruiden is het echt een heerlijk visje. Hiernaast is de pangasiusfilet ook super gezond. Heerlijk in combinatie met Chinese groente.
Tip
Verse laos kun je over het algemeen bij de Aziatische toko halen. Kun je geen verse laos vinden? Gebruik dan 3 theelepels laospoeder. Deze zijn 100% zeker te vinden in de supermarkt. Laos lijkt op gember (gemberfamilie) dus je kan het ook vervangen door gember (het geeft dan wel een nét iets andere smaak).
Chinese wokgroente
Dit kant-en-klare zakje had ik kan en klaar bij supermarkt gekocht, het bevat o.a.: paksoi, rode ui, Chinese kool, sugarsnap & taugé. Je kunt natuurlijk ook alles apart kopen, maar prima om even snel een maaltijd op tafel te zetten.
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar en snijd de ui in partjes, de verse laos in schijfjes (grove plakken, je moet ze er tenslotte later uithalen), de pangasiusfilet in stukjes van 2×2 cm en snijd de knoflook en rode peper fijn. Je kan beginnen met wokken als alles gesneden en klaar staat.
- Zet een wokpan aan op hoog vuur met een scheutje zonnenbloemolie. Fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en schijfjes laos
- Voeg de stukjes pangasiusfilet toe en roer goed door elkaar. Kook ondertussen alvast een ruime pan wat water voor de noodles.
- Voeg de Chinese wokgroenten toe en laat slinken. Na verloop op smaak brengen met de teriyakisaus. Breng op smaak met zout en peper
- Wok even goed op hoog vuur totdat de groenten zachter zijn, maar nog wel een bite hebben. Schenk ondertussen het kokende water in een kom bij de noedles en laat 2 minuten weken. Giet het water af en spoel onder de koude kraan. Zet het vuur van de wokpan uit en schep de uitgelekte noedles.
Vergeet de schijfjes laos niet eruit te halen & Serveer met sesamzaadjes! Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Geen reacties