Noedels met Zalm, Haricots verts & Spitskool
Noedels met zalm voor 3-4 personen
Zalmfilet, zonder huid | 350 gram | |
Woknoedels (Samasaya) | 400 gram | |
Water | 1 klein glas | |
Ui, fijn gesneden | 1 middel | |
Knoflook, geperst | 5 tenen | |
Olie | een scheutje | |
Haricots verts | 200 gram | |
Spitskool, zakje | 200 gram |
Sausje maken
Sojasaus | 2 eetlepels | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Honing | 1 eetlepel | |
Maizena | 1 flinke theelepel | |
Gemberpoeder | 1 flinke theelepel |
Garnering
Sesamzaadjes | 1 eetlepel |
Mocht je weinig tijd hebben, maar wel een heerlijk gerecht willen maken… Maak dan eens deze Noedels met zalm, haricots verts en spitskool! Dat bewijst weer dat je niet uren in de keuken hoeft te staan voor een lekker gerecht waar het hele gezin van kan genieten!
Noedels met zalm (stap voor stap) bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zalm in blokken en laat even marineren met de ketjap en de sojasaus. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snij deze in stukken. Schil en snijd ook de ui in kleine stukken en pers de knoflook. Breng alvast een pan met heet water voor de woknoedels aan de kook.
- Bak – in een ingevette ovenschaal – de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Kook ondertussen een ruime pan met water voor de noedels.
- Verwarm een scheut olie op middelhoog vuur en laat even warm worden. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en laat fruit even aan. Voeg vervolgens de haricots verts toe en schep goed om. Bak ongeveer 6 minuten met af en toe roeren.
- Maak een sausje van de soja saus, ketjap manis, honing en de maïzena.
- Voeg de saus toe aan de wokpan en bak even mee, voeg vervolgens een glas water toe en laat even pruttelen totdat de haricots verts zacht zijn.
- Kook ondertussen de woknoedels – volgens de verpakking – gaar. Meng de noedels met de ingrediënten uit de wokpan en serveer met de zalm.
Garneer wat sesamzaadjes over je noedels met zalm! Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Wanneer moet je de spitskool toevoegen?