Noedels met kipballetjes

Noedels met kipballetjes ingrediënten (3-4 personen)
Ketjap manis | 100 ml | |
Oestersaus | 5 eetlepels | |
Suiker | 1 eetlepel | |
Kastanje champignons | klein bakje | |
Rode paprika, ontpit | 1 stuk | |
Groene paprika, ontpit | 1 stuk | |
Knoflook tenen, geperst | 3 stuks | |
Udon noedels (3x 90 gram) | 1 pak | |
(Zonnebloem) olie | een scheutje |
Voor de kipballetjes
Kipgehakt | 600 gram | |
Maizena | 1 eetlepel | |
Knoflook teentje, geperst | 1 stuk | |
Zout en peper | naar smaak |
Noedels met kipballetjes – écht een heerlijk recept die iedereen zou moeten proberen. Dit is vanaf vandaag één van mijn favoriete noedelrecepten. Je weet niet wat je mist!
Noedels met kipballetjes (stap voor stap) bereiden
- Was de groenten voordat je begint. Snijd de ui fijn en de paprika in grove stukken (uiteraard pitten verwijderen). Snijd ook de kastanje champignons in grove stukken. Pers de knoflooktenen fijn en bewaar deze op de snijplank of in een bakje.
- Pak er een ruime kom bij en meng hierin het kipgehakt, maizena, knoflook, peper en zout en mix dit door elkaar. Maak kipballetjes van de ingrediënten uit de kom, iets kleiner dan een pingpongbal. Verspreid deze op een schaal of bord.
- Kook alvast een ruime pan voor de noedels en kook hierin de noedels gaar bij mijn udon noedels (bij mij stond er 10 minuten, maar ieder merk is weer anders). Proef altijd even een noedel om te proeven of het gaar is. Laat vervolgens goed uitlekken in een zeef.
- Voeg een klein scheutje olie in een hapjespan (op middelhoog vuur) en bak hierin de kipballetjes rondom gaar (goed blijven keren).
- Als de kipballetjes stevig genoeg zijn voeg je eerst de ui en knoflook toe en schep je deze voorzichtig door de kipballetjes heen, laat glazig worden.
- Meng in een kommetje of beker de ketjap, oestersaus suiker, sambal badjak, peper, zout en een scheutje azijn, meng dit door elkaar. Als de ui/knoflook glazig is geworden voeg je het sausje toe en roer je dit er voorzichtig door heen. Laat even opstaan en schep af en toe de balletjes door het sausje heen. Laat even zachtjes pruttelen.
- Voeg als laatste de gesneden paprika en champignon toe en laat kort rustig pruttelen met af en toe omscheppen. Het lekkerste is als de paprika en champignons nog een beetje een “bite” hebben.
Schep de udon noedels op bord en schep daarbovenop de saus met de kipballetjes eroverheen & eet smakelijk. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Geen reacties